
Składniki
15 dekagramów
8 sztuk
2 szklanki
3 łyżki
0.5 sztuki
5 dekagramów
2 łyżki
1 sztuka
null
1 łyżeczka
1 sztuka
4 sztuki
1 sztuka
2 szklanki
1 sztuka
5 dekagramów
10 dekagramów
1 sztuka
null
0.7 kilograma
1 kilogram
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Blachę o wymiarach 26x38 cm posmaruj margaryną i obsyp tartą bułką. Mąkę i proszek do pieczenia wymieszaj z margaryną, ugniataj w rękach dodając cukier puder i żółtka.
Krok 2
Uformuj z ciasta kulę i wylep nim blachę. Ciasto nakłuj widelcem i piecz przez 10 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni.
Krok 3
W tym czasie zrób masę serową. Białka oddziel od żółtek, żółtka zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszysta masę.
Krok 4
Dodajemy ostudzone płynne masło, mąkę krupczatkę, budyń. Miksuj i dodajemy po łyżce sera, olejek migdałowy, sok z cytryny, migdały w płatkach, skórkę pomarańczową, rodzynki, trochę wiśni i owoce papai.
Krok 5
Z białek i szczypty soli ubij sztywną pianę oo dodawaj po łyżce do masy. Połącz ją z sernikiem. Masę sernikową ułóż na podpieczonym cieście i włóż na 50-55minut do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni.
Krok 6
Teraz zrób polewę. Sok z wiśni zagotowuj z 3 łyżkami cukru, zostawiając około 3/4 szklanki. Po zagotowaniu dodaj połączony z sokiem kisiel, zagotowuj ponownie dobrze mieszając i odstaw na bok do ostudzenia.
Krok 7
Lekko ostudzony sernik pokryj polewą wiśniową. Udekoruj pozostałymi wiśniami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej