
Składniki
25 dekagramów
2 sztuki
1 łyżka
25 dekagramów
15 dekagramów
40 dekagramów
2 łyżki
30 dekagramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem
Krok 2
Dodać 10 dag cukru i szybko wyrobić kruche ciasto.
Krok 3
Owinąć w folię aluminiową i trzymać w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.
Krok 4
Z ciasta zrobić placek i wyłożyć nim okrągłą forme wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.
Krok 5
Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stop C., podpiec w nim ciasto przez 15 minut.
Krok 6
Twaróg zmiksować na jednolitą masę i wymieszac ze śmietaną, żółtkami, budyniem oraz resztą cukru.
Krok 7
Z białek ubić pianę i wymieszać z otrzymaną masą. Całość wyłożyć na podpieczony spód.
Krok 8
Na wierzch ułożyć truskawki. Piec około 50 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej