sernik z truskawkami

Autor: Agnieszka Michalik

ratingratingratingratingrating

30

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

15 dekagramów

25 dekagramów

30 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

40 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem

Krok 2

Dodać 10 dag cukru i szybko wyrobić kruche ciasto.

Krok 3

Owinąć w folię aluminiową i trzymać w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.

Krok 4

Z ciasta zrobić placek i wyłożyć nim okrągłą forme wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.

Krok 5

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stop C., podpiec w nim ciasto przez 15 minut.

Krok 6

Twaróg zmiksować na jednolitą masę i wymieszac ze śmietaną, żółtkami, budyniem oraz resztą cukru.

Krok 7

Z białek ubić pianę i wymieszać z otrzymaną masą. Całość wyłożyć na podpieczony spód.

Krok 8

Na wierzch ułożyć truskawki. Piec około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Samodzielne przygotowanie pizzy to świetna zabawa. Dowiedz się, jak zrobić ciasto na pizzę, a potem wybierz oryginalne dodatki. Wędzony łosoś, fenkuł, suszone śliwki, a może pesto z jarmużu…?

Czytaj więcej

Przygotowanie naleśników jest bardzo proste, wystarczy jedynie zdobyć odpowiedni przepis. Jaki jest sekret idealnych naleśników? Zdradzamy poniżej.

Czytaj więcej