sernik z truskawkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

sernik z truskawkami

Autor: Agnieszka Michalik

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

2 sztuki

1 łyżka

25 dekagramów

15 dekagramów

40 dekagramów

2 łyżki

30 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mąkę posiekać ze schłodzonym masłem

Krok 2

Dodać 10 dag cukru i szybko wyrobić kruche ciasto.

Krok 3

Owinąć w folię aluminiową i trzymać w lodówce przez mniej więcej 1 godzinę.

Krok 4

Z ciasta zrobić placek i wyłożyć nim okrągłą forme wysmarowaną tłuszczem i posypaną mąką.

Krok 5

Piekarnik rozgrzać do temp. 180 stop C., podpiec w nim ciasto przez 15 minut.

Krok 6

Twaróg zmiksować na jednolitą masę i wymieszac ze śmietaną, żółtkami, budyniem oraz resztą cukru.

Krok 7

Z białek ubić pianę i wymieszać z otrzymaną masą. Całość wyłożyć na podpieczony spód.

Krok 8

Na wierzch ułożyć truskawki. Piec około 50 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • sernik z truskawkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gyros w tortilli
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej