Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami
łatwe
28 osób zapisało

Składniki
100 gramów
2 szczypty
1 sztuka
200 gramów
3 łyżki
100 gramów
100 gramów
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój polędwicę w niewielką kostkę. Podsmaż na patelni, doprawiając mieszanką przyprawową z dania Doner Kebab.
Krok 2
Rozmroź groszek i fasolkę w głębokim rondlu lub na patelni. Dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Knorr i duś do miękkości. Na końcu dodaj kukurydzę.
Krok 3
W międzyczasie przygotuj nudle Knorr'a, zalewając je wodą i odstawiając na kilka minut.
Krok 4
Połącz mięso z nudlami oraz warzywami i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej