Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

22 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

100 gramów

2 sztuki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój polędwicę w niewielką kostkę. Podsmaż na patelni, doprawiając mieszanką przyprawową z dania Doner Kebab.

Krok 2

Rozmroź groszek i fasolkę w głębokim rondlu lub na patelni. Dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Knorr i duś do miękkości. Na końcu dodaj kukurydzę.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj nudle Knorr'a, zalewając je wodą i odstawiając na kilka minut.

Krok 4

Połącz mięso z nudlami oraz warzywami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej