Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

9 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

40 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

3 łyżki

100 gramów

2 sztuki

2 szczypty

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój polędwicę w niewielką kostkę. Podsmaż na patelni, doprawiając mieszanką przyprawową z dania Doner Kebab.

Krok 2

Rozmroź groszek i fasolkę w głębokim rondlu lub na patelni. Dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Knorr i duś do miękkości. Na końcu dodaj kukurydzę.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj nudle Knorr'a, zalewając je wodą i odstawiając na kilka minut.

Krok 4

Połącz mięso z nudlami oraz warzywami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej