Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami

Autor: Muffinka Muffinka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

45 osób wydrukowało

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

100 gramów

2 szczypty

1 sztuka

200 gramów

3 łyżki

100 gramów

100 gramów

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój polędwicę w niewielką kostkę. Podsmaż na patelni, doprawiając mieszanką przyprawową z dania Doner Kebab.

Krok 2

Rozmroź groszek i fasolkę w głębokim rondlu lub na patelni. Dodaj pokrojoną paprykę i pieczarki. Dopraw Przyprawą Uniwersalną Knorr i duś do miękkości. Na końcu dodaj kukurydzę.

Krok 3

W międzyczasie przygotuj nudle Knorr'a, zalewając je wodą i odstawiając na kilka minut.

Krok 4

Połącz mięso z nudlami oraz warzywami i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Przepis karnawałowy: Nudle z polędwicą i warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej