Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą - Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po grecku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

2 szczypty

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy gałkę, sól i pieprz. Następnie dodajemy śmietankę i gotujemy aż szpinak zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały.

Krok 2

W filetach robimy kieszonki do których wkładamy posiekaną fetę i szpinak. Filety posypujemy Delikatem.

Krok 3

Pieczemy w 200 stopniach 45 minut pod przykryciem a następnie 15 minut bez przykrycia aby mięso się zrumieniło.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kotlety pożarskie
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej