
Składniki
4 sztuki
300 gramów
2 łyżki
2 szczypty
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy gałkę, sól i pieprz. Następnie dodajemy śmietankę i gotujemy aż szpinak zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały.
Krok 2
W filetach robimy kieszonki do których wkładamy posiekaną fetę i szpinak. Filety posypujemy Delikatem.
Krok 3
Pieczemy w 200 stopniach 45 minut pod przykryciem a następnie 15 minut bez przykrycia aby mięso się zrumieniło.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPełna składników odżywczych i chrupiąca – taka powinna być idealna fasolka szparagowa. Kluczowy okazuje się proces gotowania. Sprawdź nasze porady i ciesz się fasolką w jej najsmaczniejszym wydaniu.
Czytaj więcejSoczysty, orzeźwiający, idealny na lato – taki właśnie jest arbuz! Czy wiesz, jak pokroić arbuza, by nie zrobić zbędnego bałaganu w kuchni? Jest na to, co najmniej kilka sprytnych sposobów.
Czytaj więcej