Składniki
4 sztuki
300 gramów
2 łyżki
2 szczypty
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy gałkę, sól i pieprz. Następnie dodajemy śmietankę i gotujemy aż szpinak zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały.
Krok 2
W filetach robimy kieszonki do których wkładamy posiekaną fetę i szpinak. Filety posypujemy Delikatem.
Krok 3
Pieczemy w 200 stopniach 45 minut pod przykryciem a następnie 15 minut bez przykrycia aby mięso się zrumieniło.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej