Filet z kurczaka ze szpinakiem i fetą - Zobacz na przepisy.pl pixel

Filety po grecku

Autor: Kasia G.

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

300 gramów

2 łyżki

2 szczypty

5 łyżek

1 szczypta

1 szczypta

150 gramów

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy gałkę, sól i pieprz. Następnie dodajemy śmietankę i gotujemy aż szpinak zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały.

Krok 2

W filetach robimy kieszonki do których wkładamy posiekaną fetę i szpinak. Filety posypujemy Delikatem.

Krok 3

Pieczemy w 200 stopniach 45 minut pod przykryciem a następnie 15 minut bez przykrycia aby mięso się zrumieniło.

Kasia G.

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Filety po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kalafior zapiekany
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej