
Składniki
4 sztuki
300 gramów
2 łyżki
2 szczypty
5 łyżek
1 szczypta
1 szczypta
150 gramów
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak podsmażamy na maśle. Dodajemy gałkę, sól i pieprz. Następnie dodajemy śmietankę i gotujemy aż szpinak zgęstnieje. Na koniec dodajemy migdały.
Krok 2
W filetach robimy kieszonki do których wkładamy posiekaną fetę i szpinak. Filety posypujemy Delikatem.
Krok 3
Pieczemy w 200 stopniach 45 minut pod przykryciem a następnie 15 minut bez przykrycia aby mięso się zrumieniło.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej