Kolorowe warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.

Krok 3

Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej