
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.
Krok 3
Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.
Krok 4
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej