
Składniki
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.
Krok 3
Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.
Krok 4
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej