Kolorowe warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.

Krok 3

Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
9 osób ogląda przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej