Kolorowe warzywa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kolorowe warzywa

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 sztuki

5 łyżek

null

1 sztuka

2 sztuki

null

1 pęczek

10 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.

Krok 2

pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.

Krok 3

Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.

Krok 4

Piecz około 30 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kolorowe warzywa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pizza sticks - VIDEO
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej