Składniki
1 sztuka
3 sztuki
5 łyżek
null
1 sztuka
2 sztuki
null
1 pęczek
10 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bakłażana opłucz, a następnie pokrój w plastry, posól i odstaw na 30 minut.
Krok 2
pokrój w plastry, a paprykę w kostkę. Obierz czosnek. Pomidory podziel na ćwiartki.
Krok 3
Ułóż warzywa na kawałkach folii aluminiowej, po czym posyp szczypiorkiem, skrop olejem i przypraw.
Krok 4
Piecz około 30 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej