Coleslaw z kaszą gryczaną przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Coleslaw z kaszą gryczaną

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
65 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

100 gramów

150 gramów

150 gramów

2 opakowania

100 gramów

1 sztuka

6 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę gryczaną ugotuj według wskazówek na opakowaniu. Następnie ostudź zimną wodą.

Krok 2

Obie kapusty poszatkuj w cienkie paseczki.

Krok 3

Jabłko umyj, osusz i pokrój na półksiężyce (bez pestek). Marchew zetrzyj na tarce.

Krok 4

Sos sałatkowy Knorr połącz z olejem i 6 łyżkami wody. Połącz wszystkie składniki sałatki i odstaw przed podaniem na 30 minut.

przepisy.pl

Dobra rada:

Podawaj z orzechami włoskimi

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Coleslaw z kaszą gryczaną - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Coleslaw z kaszą gryczanąColeslaw z kaszą gryczaną

Nasza sałatka coleslaw z kaszą gryczaną to sprawdzony dodatek do głównego dania obiadowego w nieco zmienionej formie. Obecność kaszy w przepisie sprawia, że sałatka staje się dużo bardziej uniwersalną potrawą. Jak i kiedy ją podawać? Jedno jest pewne – jak najczęściej!

Dla kogo?

Sałatka coleslaw jest idealna dla smakoszy, którzy nie lubią gwałtownych zmian w niezawodnych recepturach. Kasza gryczana urozmaici całą kompozycję, ale nie zmieni diametralnie dobrze znanego, uwielbianego przez wiele osób smaku.

Na jaką okazję?

Coleslaw z kaszą gryczaną nadal może być wspaniałym uzupełnieniem obiadu. Równie dobrze będzie smakować w porze kolacji. Podczas imprezy goście będą ustawiać się do niej w kolejce. Od razu przygotujcie się na pytania o recepturę.

Czy wiesz, że?

Kolor modrej kapusty zależy od odczynu gleby, na której się rozwija. Mimo że nazywana jest też czerwoną kapustą, może występować w odcieniach fioletu i niebieskiego.

Dla urozmaicenia:

Coleslaw nabierze chrupkości za sprawą dodatku orzechów włoskich. Miłośnicy słodkiego posmaku powinni wzbogacić sałatkę kawałkami ananasa.