Witaminowa surówka z kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Warzywa wymieszaj, posyp szczyptą soli i odstaw do czasu, gdy kapusta zmięknie.

Krok 3

Do oliwy dodaj sok z cytryny oraz cukier i dokładnie połącz.

Krok 4

Polej surówkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej