Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminowa surówka z kapusty

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżeczka

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 2

Warzywa wymieszaj, posyp szczyptą soli i odstaw do czasu, gdy kapusta zmięknie.

Krok 3

Do oliwy dodaj sok z cytryny oraz cukier i dokładnie połącz.

Krok 4

Polej surówkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
23 osoby oglądają przepis:
Pulpety z soczewicy
czas przygotowania
10 min.
stopień trudności

łatwe

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej