Witaminowa surówka z kapusty

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

1 sztuka

0.5 sztuki

0.5 sztuki

0.5 pęczka

1 łyżeczka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.

Krok 1

Warzywa wymieszaj, posyp szczyptą soli i odstaw do czasu, gdy kapusta zmięknie.

Krok 1

Do oliwy dodaj sok z cytryny oraz cukier i dokładnie połącz.

Krok 1

Polej surówkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej