Składniki
0.5 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżeczka
0.5 sztuki
0.5 pęczka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę poszatkuj, marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę pokrój w kostkę.
Krok 2
Warzywa wymieszaj, posyp szczyptą soli i odstaw do czasu, gdy kapusta zmięknie.
Krok 3
Do oliwy dodaj sok z cytryny oraz cukier i dokładnie połącz.
Krok 4
Polej surówkę, wymieszaj i dopraw solą i pieprzem. Posyp posiekanym koperkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej