Surówka z białej kapusty z marchewką i koperkiem – Zobacz na przepisy.pl pixel

Witaminowa surówka z kapusty

NOWY PRZEPIS

Autor: Piotr Murawski

ratingratingratingratingrating

2

heart
12 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

34 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

180 gramów

150 gramów

90 gramów

1 pęczek

1 sztuka

0.5 łyżeczki

3 łyżki

50 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kiszoną kapustę przesiekaj z grubsza nożem – jeśli kapusta jest zbyt kwaśna i słona możesz odcisnąć z niej nadmiar soku- jest on bardzo zdrowy, ale nie każdy lubi jego smak.

Krok 2

Obierz jabłko, marchew i cebulę. Marchew i jabłko zetrzyj na grubych oczkach tarki, cebulę drobniutko pokrój w kosteczkę. Przesiekaj koperek, wyciśnij sok z cytryny.

Krok 3

W misce połącz wszystkie składniki sałatki z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Całość dopraw czarnym pieprzem i koperkiem do smaku.

Piotr  Murawski

Dobra rada:

Surówkę możesz wzbogacić dodając do niej łyżkę siemienia lnianego lub łyżkę nasion słonecznika. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.

 

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Witaminowa surówka  z kapusty - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej