Witaminowa surówka z kapusty
NOWY PRZEPIS
łatwe
34 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
180 gramów
150 gramów
90 gramów
1 pęczek
1 sztuka
0.5 łyżeczki
3 łyżki
50 mililitrów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kiszoną kapustę przesiekaj z grubsza nożem – jeśli kapusta jest zbyt kwaśna i słona możesz odcisnąć z niej nadmiar soku- jest on bardzo zdrowy, ale nie każdy lubi jego smak.
Krok 2
Obierz jabłko, marchew i cebulę. Marchew i jabłko zetrzyj na grubych oczkach tarki, cebulę drobniutko pokrój w kosteczkę. Przesiekaj koperek, wyciśnij sok z cytryny.
Krok 3
W misce połącz wszystkie składniki sałatki z oliwą, miodem i sokiem z cytryny. Całość dopraw czarnym pieprzem i koperkiem do smaku.

Dobra rada:
Surówkę możesz wzbogacić dodając do niej łyżkę siemienia lnianego lub łyżkę nasion słonecznika. Zdjęcie do przepisu autorstwa influencerki lubie_gary.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej