Holenderska sałatka z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Holenderska sałatka z tuńczyka

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 puszki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, jabłko kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, jajka ugotowane na twardo i obrane kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka i pokrojone drobno pomidory.

Krok 3

Dodajemy majonez i ketchup, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej