Holenderska sałatka z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Holenderska sałatka z tuńczyka

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 puszki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, jabłko kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, jajka ugotowane na twardo i obrane kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka i pokrojone drobno pomidory.

Krok 3

Dodajemy majonez i ketchup, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z kiełkami
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej