Holenderska sałatka z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Holenderska sałatka z tuńczyka

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 puszki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, jabłko kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, jajka ugotowane na twardo i obrane kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka i pokrojone drobno pomidory.

Krok 3

Dodajemy majonez i ketchup, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej