
Składniki
0.25 sztuki
0.5 sztuki
2 sztuki
2 puszki
2 sztuki
1 łyżka
2 łyżki
2 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę, jabłko kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, jajka ugotowane na twardo i obrane kroimy w małą kostkę.
Krok 2
Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka i pokrojone drobno pomidory.
Krok 3
Dodajemy majonez i ketchup, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na godzinę do lodówki.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej