Holenderska sałatka z tuńczyka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Holenderska sałatka z tuńczyka

Autor: Magdalena

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.25 sztuki

0.5 sztuki

2 sztuki

2 puszki

2 sztuki

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę, jabłko kroimy w małą kostkę, skrapiamy sokiem z cytryny, jajka ugotowane na twardo i obrane kroimy w małą kostkę.

Krok 2

Dodajemy odsączonego i rozdrobnionego widelcem tuńczyka i pokrojone drobno pomidory.

Krok 3

Dodajemy majonez i ketchup, mieszamy, doprawiamy solą i pieprzem, wstawiamy na godzinę do lodówki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Holenderska sałatka z tuńczyka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej