
Składniki
4 łyżki
1 szczypta
3 szczypty
0.25 łyżeczki
2 łyżeczki
10 sztuk
10 sztuk
5 sztuk
1 sztuka
6 szczypt
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Do miseczki albo szklaneczki wlej oliwę. Dodaj ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, przyprawę do kurczaka i połowę pieprzu pomarańczowego, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku odrobiną cukru, odstaw na 15 minut.
Krok 2
Sałatę opłucz i osusz. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na plastry. Z papryczki usuń nasiona i posiekaj ją w drobniutką kosteczkę.
Krok 3
Na talerzach ułóż porwane na kawałki liście sałaty. Dodaj ozdobnie zwinięte plasterki szynki - możesz je pokroić w paski. Całość uzupełnij pomidorami. Skrop sałatkę sosem i posyp posiekaną papryczką. Wykończ oprószając resztą pieprzu pomarańczowego.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa do złotego kurczaka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej