Sałata z szynką i żółtymi pomidorami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałata z szynką i żółtymi pomidorami

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 łyżki

1 szczypta

3 szczypty

0.25 łyżeczki

2 łyżeczki

10 sztuk

10 sztuk

5 sztuk

1 sztuka

6 szczypt

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do miseczki albo szklaneczki wlej oliwę. Dodaj ocet jabłkowy, przyprawę w płynie, przyprawę do kurczaka i połowę pieprzu pomarańczowego, dokładnie wymieszaj. Dopraw do smaku odrobiną cukru, odstaw na 15 minut.

Krok 2

Sałatę opłucz i osusz. Pomidory sparz, obierz ze skórki, pokrój na plastry. Z papryczki usuń nasiona i posiekaj ją w drobniutką kosteczkę.

Krok 3

Na talerzach ułóż porwane na kawałki liście sałaty. Dodaj ozdobnie zwinięte plasterki szynki - możesz je pokroić w paski. Całość uzupełnij pomidorami. Skrop sałatkę sosem i posyp posiekaną papryczką. Wykończ oprószając resztą pieprzu pomarańczowego.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałata z szynką i żółtymi pomidorami  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
PYSZNA SURÓWKA NA SŁODKO
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej