
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, wysusz w wirówce do sałaty i porwij na małe kawałki.
Krok 2
Selera umyj, posiekaj w drobne plasterki.
Krok 3
Poziomki rozrzuć na sałacie (większe przekrój na pół).
Krok 4
Sos wymieszaj z winem, sokiem i oliwą. Skrop nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPlanujecie danie z gotowanej dyni i zastanawiacie się, jak ugotować dynię, żeby smakowała wybornie? Sprawdźcie, jak gotować dynię, żeby zachować jej smak, kolor i zapach.
Czytaj więcejJak uprażyć orzechy? Do tej czynności przydadzą się patelnia albo piekarnik. Jak uprażyć orzechy włoskie, a jak zabrać się za laskowe lub fistaszki? Wszystkiego dowiesz się z naszego krótkiego poradnika dotyczącego prażenia orzechów.
Czytaj więcej