
Składniki
1 łyżka
2 łyżki
1 sztuka
0.5 sztuki
3 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sałatę umyj, wysusz w wirówce do sałaty i porwij na małe kawałki.
Krok 2
Selera umyj, posiekaj w drobne plasterki.
Krok 3
Poziomki rozrzuć na sałacie (większe przekrój na pół).
Krok 4
Sos wymieszaj z winem, sokiem i oliwą. Skrop nim sałatkę bezpośrednio przed podaniem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej

































