
Składniki
1 sztuka
6 łyżek
null
null
2 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżka
4 plastry
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso rozbij, czosnek posiekaj.
Krok 2
Oliwę połącz z octem balsamicznym, czosnkiem, ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.
Krok 3
Mięso włóż do marynaty na 15 minut. Smaż z obu stron po około 4 minuty z każdej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej