Schabowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

null

null

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, czosnek posiekaj.

Krok 2

Oliwę połącz z octem balsamicznym, czosnkiem, ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.

Krok 3

Mięso włóż do marynaty na 15 minut. Smaż z obu stron po około 4 minuty z każdej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej