Schabowe z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Schabowe z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

6 łyżek

null

null

2 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżka

4 plastry

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso rozbij, czosnek posiekaj.

Krok 2

Oliwę połącz z octem balsamicznym, czosnkiem, ziołami oraz szczyptą soli i pieprzu.

Krok 3

Mięso włóż do marynaty na 15 minut. Smaż z obu stron po około 4 minuty z każdej.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Schabowe z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Papryka faszerowana rybą
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej