Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem

Autor: Robert Makłowicz

ratingratingratingratingrating

62

220 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
50 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

433 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1239 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

1 sztuka

3 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na połówki lub ćwiartki, jeśli są duże. Czosnek podziel na ząbki, nie obierając z łupek.

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - Krok 1

Krok 2

Olej wymieszaj z kminem, kurkumą, chili i solą, natrzyj mieszaniną ziemniaki i ułóż na blasze, dodając ząbki czosnku.

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - Krok 2

Krok 3

Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 ℃ i piecz ok. 40 min. Ostatnie 10 min. z włączonym termoobiegiem, by całość zrumienić.

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - Krok 3

Krok 4

Podawaj z gęstym jogurtem jako sosem.

Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Pieczone szparagi
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej