Młode ziemniaki zapiekane z kminem kurkumą i czosnkiem
łatwe
1237 osób zapisało
Składniki
1 kilogram
1 sztuka
3 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki dokładnie wyszoruj, przekrój na połówki lub ćwiartki, jeśli są duże. Czosnek podziel na ząbki, nie obierając z łupek.
Krok 2
Olej wymieszaj z kminem, kurkumą, chili i solą, natrzyj mieszaniną ziemniaki i ułóż na blasze, dodając ząbki czosnku.
Krok 3
Włóż blachę do piekarnika nagrzanego do 180 ℃ i piecz ok. 40 min. Ostatnie 10 min. z włączonym termoobiegiem, by całość zrumienić.
Krok 4
Podawaj z gęstym jogurtem jako sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej