
Składniki
1 sztuka
350 mililitrów
5 łyżek
2 sztuki
200 gramów
4 sztuki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
1 sztuka
1 łyżeczka
4 sztuki
2 łyżeczki
0.5 łyżeczki
1 sztuka
2 łyżeczki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wymieszaj w dużej misce starty imbir, kmin rzymski, chili, paprykę i kolendrę oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Pokrój mięso z kurczaka w kostkę, dodaj do przypraw i dokładnie wymieszaj. Zostaw pod przykryciem na co najmniej 2 godziny.

Krok 2
Posiekaj cebulę. Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż uzyska złoty odcień.

Krok 3
Przełóż cebulę do miseczki, a na patelnię włóż kardamon, goździki, liście laurowe i cynamon. Smaż przez minutę.

Krok 4
Dodaj mięso i cebulę, dokładnie wymieszaj i smaż przez 2 minuty. Następnie zmniejsz ogień i smaż 15 minut pod przykryciem, czasem mieszając.

Krok 5
Wlej 350 mililitrów wody i gotuj, aż większość jej wyparuje. Dodaj jogurt i szafran namoczony w dwóch łyżkach mleka i wymieszaj. Podawaj z ryżem, posypane garam masalą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej