Kurczak w sosie rogan josh przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak w sosie rogan josh

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

7

heart
159 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

72 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

151 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

350 mililitrów

5 łyżek

2 sztuki

200 gramów

4 sztuki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

1 sztuka

1 łyżeczka

4 sztuki

2 łyżeczki

0.5 łyżeczki

1 sztuka

2 łyżeczki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wymieszaj w dużej misce starty imbir, kmin rzymski, chili, paprykę i kolendrę oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Pokrój mięso z kurczaka w kostkę, dodaj do przypraw i dokładnie wymieszaj. Zostaw pod przykryciem na co najmniej 2 godziny.

Kurczak w sosie rogan josh - Krok 1

Krok 2

Posiekaj cebulę. Rozgrzej olej na patelni, dodaj cebulę i smaż, aż uzyska złoty odcień.

Kurczak w sosie rogan josh - Krok 2

Krok 3

Przełóż cebulę do miseczki, a na patelnię włóż kardamon, goździki, liście laurowe i cynamon. Smaż przez minutę.

Kurczak w sosie rogan josh - Krok 3

Krok 4

Dodaj mięso i cebulę, dokładnie wymieszaj i smaż przez 2 minuty. Następnie zmniejsz ogień i smaż 15 minut pod przykryciem, czasem mieszając.

Kurczak w sosie rogan josh - Krok 4

Krok 5

Wlej 350 mililitrów wody i gotuj, aż większość jej wyparuje. Dodaj jogurt i szafran namoczony w dwóch łyżkach mleka i wymieszaj. Podawaj z ryżem, posypane garam masalą.

Kurczak w sosie rogan josh - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak w sosie rogan josh - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak w sosie rogan joshKurczak w sosie rogan josh

Wymieszaj w dużej misce starty imbir, kmin rzymski, chili, paprykę i kolendrę oraz przyprawy w mini kostkach Knorr. Pokrój mięso z kurczaka w kostkę, dodaj do przypraw i dokładnie wymieszaj. Zostaw pod przykryciem na co najmniej 2 godziny.