Kurczak murgh makhani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak murgh makhani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

heart
246 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

185 osób wydrukowało

Pobierz pdf

313 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null gramów

4 łyżki

300 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.

Kurczak murgh makhani - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ze śmietaną pomidorowe puree, przyprawę Knorr, chilli, migdały, kurkumę, garam masalę, kmin, oraz 2 łyżki wody.

Kurczak murgh makhani - Krok 2

Krok 3

Dodaj do masy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki.

Kurczak murgh makhani - Krok 3

Krok 4

Na tłuszczu (około 25 gramów) podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż cebula zrobi się miękka.

Kurczak murgh makhani - Krok 4

Krok 5

Kurczaka wyjmij z marynaty i dodaj do cebuli. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minut.

Kurczak murgh makhani - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj pozostałą marynatę oraz masło. Duś pod przykryciem około 15-20 minut, mieszają od czasu do czasu. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp kolendrą.

Kurczak murgh makhani - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak murgh makhaniKurczak murgh makhani

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.