Kurczak murgh makhani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak murgh makhani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

245 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

181 osób wydrukowało

Pobierz pdf

307 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null gramów

4 łyżki

300 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.

Kurczak murgh makhani - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ze śmietaną pomidorowe puree, przyprawę Knorr, chilli, migdały, kurkumę, garam masalę, kmin, oraz 2 łyżki wody.

Kurczak murgh makhani - Krok 2

Krok 3

Dodaj do masy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki.

Kurczak murgh makhani - Krok 3

Krok 4

Na tłuszczu (około 25 gramów) podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż cebula zrobi się miękka.

Kurczak murgh makhani - Krok 4

Krok 5

Kurczaka wyjmij z marynaty i dodaj do cebuli. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minut.

Kurczak murgh makhani - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj pozostałą marynatę oraz masło. Duś pod przykryciem około 15-20 minut, mieszają od czasu do czasu. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp kolendrą.

Kurczak murgh makhani - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie trzeba już iść do restauracji, by spróbować orientalnych przysmaków. We własnej kuchni połączymy smażony ryż tylko z ulubionymi dodatkami – bez kompromisów! Wersja mięsna czy wegetariańska? Egzotyczne składniki czy produkty z własnego ogródka? Wybór należy wyłącznie do nas!

Czytaj więcej

Łagodny smak i delikatna konsystencja dorsza sprawiają, że danie to możemy przyrządzić na wiele sposobów. Samo pieczenie w większości przypadków wygląda jednak podobnie. Najważniejsze to nie wysuszyć ryby – oto jak to zrobić!

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kurczak murgh makhaniKurczak murgh makhani

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.