
Składniki
3 sztuki
null gramów
4 łyżki
300 mililitrów
3 łyżki
2 łyżeczki
2 łyżeczki
2 łyżki
2 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
6 łyżek
75 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.

Krok 2
Wymieszaj ze śmietaną pomidorowe puree, przyprawę Knorr, chilli, migdały, kurkumę, garam masalę, kmin, oraz 2 łyżki wody.

Krok 3
Dodaj do masy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki.

Krok 4
Na tłuszczu (około 25 gramów) podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż cebula zrobi się miękka.

Krok 5
Kurczaka wyjmij z marynaty i dodaj do cebuli. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minut.

Krok 6
Następnie dodaj pozostałą marynatę oraz masło. Duś pod przykryciem około 15-20 minut, mieszają od czasu do czasu. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp kolendrą.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej