Kurczak murgh makhani przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak murgh makhani

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

11

241 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

161 osób wydrukowało

Pobierz pdf

267 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

null gramów

4 łyżki

300 mililitrów

3 łyżki

2 łyżeczki

2 łyżeczki

2 łyżki

2 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

6 łyżek

75 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Posiekaj cebule. Umyj, wysusz i pokrój w kostkę piersi z kurczaka.

Kurczak murgh makhani - Krok 1

Krok 2

Wymieszaj ze śmietaną pomidorowe puree, przyprawę Knorr, chilli, migdały, kurkumę, garam masalę, kmin, oraz 2 łyżki wody.

Kurczak murgh makhani - Krok 2

Krok 3

Dodaj do masy pokrojone w kostkę piersi z kurczaka. Dobrze wymieszaj, przykryj folią spożywczą i wstaw na co najmniej 30 minut do lodówki.

Kurczak murgh makhani - Krok 3

Krok 4

Na tłuszczu (około 25 gramów) podsmaż posiekaną cebulę oraz czosnek. Smaż, aż cebula zrobi się miękka.

Kurczak murgh makhani - Krok 4

Krok 5

Kurczaka wyjmij z marynaty i dodaj do cebuli. Smaż na małym ogniu, pod przykryciem przez około 2 minut.

Kurczak murgh makhani - Krok 5

Krok 6

Następnie dodaj pozostałą marynatę oraz masło. Duś pod przykryciem około 15-20 minut, mieszają od czasu do czasu. Kurczaka podawaj z ryżem i posyp kolendrą.

Kurczak murgh makhani - Krok 6
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak murgh makhani - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Kurczak tikka masala
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej