Składniki
3 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kabaczek, po czym odetnij koniec z jednej strony i za pomocą łyżki wydrąż pestki.
Krok 2
Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w kostkę i uduś na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
Krok 3
Wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania nadzienia.
Krok 4
Kabeczek wypełnij nadzienie, przełóż odciętym końcem kabaczka, tak aby nadzienie nie wyciekało. Następnie umieść go w brytfance i piecz około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej