
Składniki
3 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kabaczek, po czym odetnij koniec z jednej strony i za pomocą łyżki wydrąż pestki.
Krok 2
Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w kostkę i uduś na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
Krok 3
Wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania nadzienia.
Krok 4
Kabeczek wypełnij nadzienie, przełóż odciętym końcem kabaczka, tak aby nadzienie nie wyciekało. Następnie umieść go w brytfance i piecz około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej