Nadziewany kabaczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Nadziewany kabaczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 szklanki

1 szklanka

null

1 łyżeczka

3 sztuki

0.2 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz kabaczek, po czym odetnij koniec z jednej strony i za pomocą łyżki wydrąż pestki.

Krok 2

Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w kostkę i uduś na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody.

Krok 3

Wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania nadzienia.

Krok 4

Kabeczek wypełnij nadzienie, przełóż odciętym końcem kabaczka, tak aby nadzienie nie wyciekało. Następnie umieść go w brytfance i piecz około 60 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Nadziewany kabaczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej