
Składniki
3 sztuki
2 szklanki
1 szklanka
null
1 łyżeczka
3 sztuki
0.2 szklanki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz kabaczek, po czym odetnij koniec z jednej strony i za pomocą łyżki wydrąż pestki.
Krok 2
Cebulę, paprykę i pieczarki pokrój w kostkę i uduś na oleju z dodatkiem niewielkiej ilości wody.
Krok 3
Wymieszaj z pozostałymi składnikami w celu uzyskania nadzienia.
Krok 4
Kabeczek wypełnij nadzienie, przełóż odciętym końcem kabaczka, tak aby nadzienie nie wyciekało. Następnie umieść go w brytfance i piecz około 60 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej