Pstrąg smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pstrąg smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

2 sztuki

null

100 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.

Krok 3

Płatki migdałowe usmaż na maśle.

Krok 4

Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej