PRZEPISY.PL

Pstrąg smażony

  • 45
  • 5
  • Średnie
  • 0
1
osoba dodała do Mniamlisty

Składniki

  • pieprz
  • mąka pszenna1 łyżka
  • sól
  • cytryna2 szt
  • masło
  • płatki migdałowe 100 g
  • pstrąg6 szt
  • zielona sałata1 szt
    • Krok 1

      Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.
    • Krok 2

      Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.
    • Krok 3

      Płatki migdałowe usmaż na maśle.
    • Krok 4

      Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    57
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    89
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    359
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    4
    Łatwe
    135
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Trudne