Składniki
null
1 łyżka
null
2 sztuki
null
100 gramów
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.
Krok 3
Płatki migdałowe usmaż na maśle.
Krok 4
Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej