
Składniki
null
1 łyżka
null
2 sztuki
null
100 gramów
6 sztuk
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.
Krok 2
Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.
Krok 3
Płatki migdałowe usmaż na maśle.
Krok 4
Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej