Pstrąg smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

2 sztuki

null

100 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.

Krok 3

Płatki migdałowe usmaż na maśle.

Krok 4

Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.

Czytaj więcej

Nuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.

Czytaj więcej