Pstrąg smażony przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pstrąg smażony

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

1 łyżka

null

2 sztuki

null

100 gramów

6 sztuk

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Porcje pstrąga posól, popieprz i skrop sokiem z cytryny. Pozostaw na 2 godziny.

Krok 2

Następnie każdą porcję obtocz w mące, połóż na rozgrzanym maśle i usmaż.

Krok 3

Płatki migdałowe usmaż na maśle.

Krok 4

Na półmisku ułóż liście zielonej sałaty, a na nich smażonego pstrąga. Na całej długości pstrąga ułóż smażone migdały. Udekoruj plasterkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pstrąg smażony - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Paszteciki z mięsem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej