Roladki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl

Roladki wieprzowe

Autor: ilus1506

ratingratingratingratingrating

4

15 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

50 osób wydrukowało

Pobierz pdf

32 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

Krok 2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

Krok 3

Po zagotowaniu wody dodaj esencję Knorr, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej