Roladki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wieprzowe

Autor: ilus1506

ratingratingratingratingrating

5

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

Krok 2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

Krok 3

Po zagotowaniu wody dodaj esencję Knorr, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej