Roladki wieprzowe przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Roladki wieprzowe

Autor: ilus1506

ratingratingratingratingrating

5

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

53 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

44 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

1 plaster

1 plaster

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 plaster

2 sztuki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karkówkę dokładnie wymyj i opłucz następnie rozbij na cienkie plastry i wewnętrzną ich cześć wysmaruj musztardą.

Krok 2

Następnie dopraw przyprawa do karkówki po czym ułóż na niej pokrojoną w paski paprykę, ogórek i ser żółty i boczek. Całość zwiń w roladki i ułóż na patelni wraz z cebulą. Podsmaż je, a następnie włóż je do głębokiego rondla i zalej wodą.

Krok 3

Po zagotowaniu wody dodaj esencję Knorr, sól i pieprz do smaku. Gdy roladki będą już miękkie wyłóż je na talerz, zrób sos pieczeniowy ciemny z knorr. Roladki podawaj z kaszą lub ziemniakami. SMACZNEGO !

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Roladki wieprzowe - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej