PRZEPISY.PL

Faszerowany pieczony boczek

Autor: pasibrzuch
  • 90
  • 2
  • Średnie
  • 0
3
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • cebula2 szt
  • ząbek czosnku3 szt
  • olej3 łyżki
  • jajko1 szt
  • mleko100 ml
  • miód3 łyżki
  • bułka1 szt
  • surowy boczek20 dkg
  • mielone wieprzowe 30 dkg
    • Krok 1

      Kawałek surowego boczku zamarynuj na noc w oleju i przyprawach według uznania.
    • Krok 2

      Garnek zawiń folią i wstaw do lodówki.
    • Krok 3

      Na drugi dzień namocz bułkę w mleku, cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
    • Krok 4

      Przygotowuj farsz z mielonego mięsa wieprzowego, jajka, cebuli oraz odciśniętej bułki.
    • Krok 5

      Boczek nafaszeruj i zrób rulon. Owiń nicią.
    • Krok 6

      Czosnek zmiażdż, wymieszaj z miodem i posmaruj boczek.
    • Krok 7

      Mięso włóż do rękawa foliowego i piecz przez godzinę w piekarniku.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    142
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    4
    Średnie
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    60''
    3
    Średnie
    38
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    8
    Średnie
    99
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe