Składniki
2 sztuki
3 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
100 mililitrów
3 łyżki
1 sztuka
20 dekagramów
30 dekagramów
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kawałek surowego boczku zamarynuj na noc w oleju i przyprawach według uznania.
Krok 2
Garnek zawiń folią i wstaw do lodówki.
Krok 3
Na drugi dzień namocz bułkę w mleku, cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.
Krok 4
Przygotowuj farsz z mielonego mięsa wieprzowego, jajka, cebuli oraz odciśniętej bułki.
Krok 5
Boczek nafaszeruj i zrób rulon. Owiń nicią.
Krok 6
Czosnek zmiażdż, wymieszaj z miodem i posmaruj boczek.
Krok 7
Mięso włóż do rękawa foliowego i piecz przez godzinę w piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Zimowe lody topnieją w jednym szczególnym dniu. 14 lutego obchodzimy święto miłości czyli Walentynki. W ten dzień okazujemy miłość i przyjaźń naszym najbliższym, w ten dzień celebrujemy to co nas łączy i to co w nas najlepsze.
Czytaj więcejDelikatne, puszyste pączki. Z jednej strony proste w przygotowaniu, z drugiej – wymagające uwagi. Jeśli chcesz wiedzieć, jak zrobić dobre pączki, pamiętaj o kilku radach, dzięki którym zawsze wyjdą doskonałe, a ich brzegi zwieńczy złota obwódka.
Czytaj więcej