Faszerowany pieczony boczek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Faszerowany pieczony boczek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

100 mililitrów

3 łyżki

1 sztuka

20 dekagramów

30 dekagramów

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kawałek surowego boczku zamarynuj na noc w oleju i przyprawach według uznania.

Krok 2

Garnek zawiń folią i wstaw do lodówki.

Krok 3

Na drugi dzień namocz bułkę w mleku, cebulę posiekaj i podsmaż na oleju.

Krok 4

Przygotowuj farsz z mielonego mięsa wieprzowego, jajka, cebuli oraz odciśniętej bułki.

Krok 5

Boczek nafaszeruj i zrób rulon. Owiń nicią.

Krok 6

Czosnek zmiażdż, wymieszaj z miodem i posmaruj boczek.

Krok 7

Mięso włóż do rękawa foliowego i piecz przez godzinę w piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Faszerowany pieczony boczek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Włoska zupa minestrone
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej