Fasolka szparagowa z ziemniakami i pomidorami | Przepisy.pl pixel

Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

44

heart
145 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

390 osób wydrukowało

Pobierz pdf

703 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 sztuka

2 sztuki

300 gramów

1 sztuka

1 pęczek

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziemniaki wyszoruj dokładnie lub oskrob i ugotuj do miękkości. Fasolkę oczyść i również ugotuj – pamiętaj aby pozostała chrupiąca.

Krok 2

Czosnek przesmaż na rozgrzanej margarynie, następnie dodaj pokrojone na połówki ziemniaki oraz fasolkę.

Krok 3

Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pokrojone w ósemki pomidory. Całość gotuj 5 minut, dopraw pieprzem i podawaj. Na koniec danie posyp posiekaną natką.

przepisy.pl

Dobra rada:

Zamiast pietruszki użyj świeżej kolendry a Twoje danie nabierze zupełnie innego, ciekawego smaku.

1

Opinie o przepisie

  • Iwona Cybe

    Iwona Cybe , 12.07.2019

    potrawa super podałam ją z duszonym schabem.

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakamiFasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami

Fasolka szparagowa to produkt, po który warto sięgać często, zarówno w wersji świeżej, jak i mrożonej. Doskonale komponuje się z innymi warzywami, np. ziemniakami i pomidorami, które tworzą smaczną, kolorową potrawę. Zacznij od umycia i ugotowania ziemniaków. Następnie wybierz swój ulubiony rodzaj fasolki (zieloną lub żółtą) i również ją ugotuj, pamiętając, że powinna pozostać lekko chrupiąca. Na koniec podsmaż ją razem z ziemniakami oraz czosnkiem. Żeby warzywa nabrały jeszcze bardziej intensywnego smaku, duś je przez chwilę w aromatycznym warzywnym bulionie. Dodaj do całości kawałki pomidorów, najlepiej mięsistych, takich jak limy. Dopraw i posyp posiekaną natką pietruszki. Fasolkę szparagową z pomidorami i ziemniakami podasz na wiele sposobów – pasuje jako dodatek do mięs, np. drobiu albo schabu, jak również do pieczonych ryb. Smaczna jest też na zimno, podana w formie sałatki. Przygotuj ją na najbliższą okazję. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.