Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami
łatwe
734 osoby zapisały

Składniki
300 gramów
1 sztuka
2 sztuki
300 gramów
1 sztuka
1 pęczek
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziemniaki wyszoruj dokładnie lub oskrob i ugotuj do miękkości. Fasolkę oczyść i również ugotuj – pamiętaj aby pozostała chrupiąca.
Krok 2
Czosnek przesmaż na rozgrzanej margarynie, następnie dodaj pokrojone na połówki ziemniaki oraz fasolkę.
Krok 3
Dodaj kostkę Bulionu na włoszczyźnie Knorr oraz pokrojone w ósemki pomidory. Całość gotuj 5 minut, dopraw pieprzem i podawaj. Na koniec danie posyp posiekaną natką.

Dobra rada:
Zamiast pietruszki użyj świeżej kolendry a Twoje danie nabierze zupełnie innego, ciekawego smaku.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Fasolka szparagowa z pomidorami i ziemniakami
Fasolka szparagowa to produkt, po który warto sięgać często, zarówno w wersji świeżej, jak i mrożonej. Doskonale komponuje się z innymi warzywami, np. ziemniakami i pomidorami, które tworzą smaczną, kolorową potrawę. Zacznij od umycia i ugotowania ziemniaków. Następnie wybierz swój ulubiony rodzaj fasolki (zieloną lub żółtą) i również ją ugotuj, pamiętając, że powinna pozostać lekko chrupiąca. Na koniec podsmaż ją razem z ziemniakami oraz czosnkiem. Żeby warzywa nabrały jeszcze bardziej intensywnego smaku, duś je przez chwilę w aromatycznym warzywnym bulionie. Dodaj do całości kawałki pomidorów, najlepiej mięsistych, takich jak limy. Dopraw i posyp posiekaną natką pietruszki. Fasolkę szparagową z pomidorami i ziemniakami podasz na wiele sposobów – pasuje jako dodatek do mięs, np. drobiu albo schabu, jak również do pieczonych ryb. Smaczna jest też na zimno, podana w formie sałatki. Przygotuj ją na najbliższą okazję. Mamy nadzieję, że przyrządzanie dań z naszymi przepisami będzie dla Ciebie przyjemnością.


































