Wołowina ranczera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina ranczera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

5 sztuk

null

null

1 kilogram

6 łyżek

null szczypt

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w 3 cm kostkę. Obtocz w mące i podsmaż na oleju.

Krok 2

Obrana cebulę posiekaj. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Mięso przełóż do rondelka, wsyp cebulę i dolej 2 szklanki wrzącej wody. Przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 4

Duś od czasu do czasu mieszając do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje około 1 godziny.

Krok 5

Marchewkę i ziemniaki wsyp do rondla z mięsem, wymieszaj i duś 20 minut do chwili gdy warzywa będą miękkie.

Krok 6

Dodaj groszek i ponownie dopraw solą i pieprzem. Dwie łyżki mąki wymieszaj z wodą i wlej do potrawy, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
7 osób ogląda przepis:
Pasta z groszku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej