
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
5 sztuk
null
null
1 kilogram
6 łyżek
null szczypt
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w 3 cm kostkę. Obtocz w mące i podsmaż na oleju.
Krok 2
Obrana cebulę posiekaj. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Mięso przełóż do rondelka, wsyp cebulę i dolej 2 szklanki wrzącej wody. Przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim.
Krok 4
Duś od czasu do czasu mieszając do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje około 1 godziny.
Krok 5
Marchewkę i ziemniaki wsyp do rondla z mięsem, wymieszaj i duś 20 minut do chwili gdy warzywa będą miękkie.
Krok 6
Dodaj groszek i ponownie dopraw solą i pieprzem. Dwie łyżki mąki wymieszaj z wodą i wlej do potrawy, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























