Wołowina ranczera przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wołowina ranczera

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

2 sztuki

null

5 sztuk

null

null

1 kilogram

6 łyżek

null szczypt

5 łyżek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w 3 cm kostkę. Obtocz w mące i podsmaż na oleju.

Krok 2

Obrana cebulę posiekaj. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój w dużą kostkę.

Krok 3

Mięso przełóż do rondelka, wsyp cebulę i dolej 2 szklanki wrzącej wody. Przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim.

Krok 4

Duś od czasu do czasu mieszając do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje około 1 godziny.

Krok 5

Marchewkę i ziemniaki wsyp do rondla z mięsem, wymieszaj i duś 20 minut do chwili gdy warzywa będą miękkie.

Krok 6

Dodaj groszek i ponownie dopraw solą i pieprzem. Dwie łyżki mąki wymieszaj z wodą i wlej do potrawy, zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wołowina ranczera - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej