
Składniki
4 sztuki
2 sztuki
null
5 sztuk
null
null
1 kilogram
6 łyżek
null szczypt
5 łyżek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso pokrój w 3 cm kostkę. Obtocz w mące i podsmaż na oleju.
Krok 2
Obrana cebulę posiekaj. Obrane marchewki i ziemniaki pokrój w dużą kostkę.
Krok 3
Mięso przełóż do rondelka, wsyp cebulę i dolej 2 szklanki wrzącej wody. Przypraw solą, pieprzem i zielem angielskim.
Krok 4
Duś od czasu do czasu mieszając do momentu kiedy mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje około 1 godziny.
Krok 5
Marchewkę i ziemniaki wsyp do rondla z mięsem, wymieszaj i duś 20 minut do chwili gdy warzywa będą miękkie.
Krok 6
Dodaj groszek i ponownie dopraw solą i pieprzem. Dwie łyżki mąki wymieszaj z wodą i wlej do potrawy, zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej