
Składniki
null
500 gramów
null
null
5 sztuk
null
3 sztuki
1.5 szklanki
3 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Pieczarki obierz, pokrój w plastry i obsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, wsyp ryż i dodaj natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i posyp bułką tartą.
Krok 4
Przełóż masę do naczynia, zalej kefirem z roztrzepanymi jajkami i dopraw.
Krok 5
Na wierzch zapiekanki posyp żółty ser.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej