
Składniki
null
500 gramów
null
null
5 sztuk
null
3 sztuki
1.5 szklanki
3 szklanki
2 łyżki
0.5 szklanki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ugotuj ryż. Pieczarki obierz, pokrój w plastry i obsmaż na oliwie.
Krok 2
Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, wsyp ryż i dodaj natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i posyp bułką tartą.
Krok 4
Przełóż masę do naczynia, zalej kefirem z roztrzepanymi jajkami i dopraw.
Krok 5
Na wierzch zapiekanki posyp żółty ser.
Krok 6
Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 25 minut.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!
Czytaj więcejPolędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.
Czytaj więcej




























