Zapiekanka z ryżu i pieczarek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z ryżu i pieczarek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

500 gramów

null

null

5 sztuk

null

3 sztuki

1.5 szklanki

3 szklanki

2 łyżki

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ugotuj ryż. Pieczarki obierz, pokrój w plastry i obsmaż na oliwie.

Krok 2

Dodaj przyprawy, posiekany czosnek, wsyp ryż i dodaj natkę pietruszki. Dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Naczynie żaroodporne wysmaruj oliwą i posyp bułką tartą.

Krok 4

Przełóż masę do naczynia, zalej kefirem z roztrzepanymi jajkami i dopraw.

Krok 5

Na wierzch zapiekanki posyp żółty ser.

Krok 6

Wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 220 stopni na 25 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z ryżu i pieczarek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
6 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
23 min.
stopień trudności

łatwe

Jej kolory mienią się w promieniach sierpniowego słońca, dając tym samym znak, że jesień tuż za pasem. Gruszka czaruje swoim kształtem, co czyni ją jedną z bardziej rozpoznawalnych wśród owoców.

Czytaj więcej

Skorzystaj z długich jesiennych wieczorów i przygotuj domowe, apetyczne zapiekanki!

Czytaj więcej