Składniki
2 sztuki
2 sztuki
6 łyżek
null
0.5 sztuki
null
null
3 łyżki
3 sztuki
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj, rozetnij i wydrążasz miąższ.
Krok 2
Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim cukinie.
Krok 3
Cebulę i czosnek posiekaj, posyp nimi cukinię, dopraw do smaku. Skrop sokiem z cytryny i przykryj folią aluminiową.
Krok 4
Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni i piecz 20 minut.
Krok 5
Śmietanę wymieszaj z żółtym serem, polej cukinię, posyp pieprzem kajeńskim i ponownie zapiecz przez 15 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej