Zapiekanka z cukinii z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

null

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, rozetnij i wydrążasz miąższ.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim cukinie.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, posyp nimi cukinię, dopraw do smaku. Skrop sokiem z cytryny i przykryj folią aluminiową.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni i piecz 20 minut.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z żółtym serem, polej cukinię, posyp pieprzem kajeńskim i ponownie zapiecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej