Zapiekanka z cukinii z ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka z cukinii z ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 sztuki

6 łyżek

null

0.5 sztuki

null

null

3 łyżki

3 sztuki

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj, rozetnij i wydrążasz miąższ.

Krok 2

Naczynie żaroodporne wysmaruj masłem i ułóż w nim cukinie.

Krok 3

Cebulę i czosnek posiekaj, posyp nimi cukinię, dopraw do smaku. Skrop sokiem z cytryny i przykryj folią aluminiową.

Krok 4

Wstaw do nagrzanego piekarnika do temperatury 220 stopni i piecz 20 minut.

Krok 5

Śmietanę wymieszaj z żółtym serem, polej cukinię, posyp pieprzem kajeńskim i ponownie zapiecz przez 15 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka z cukinii z ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej