Naleśniki ze szpinakiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Naleśniki ze szpinakiem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
15 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

15 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

300 gramów

500 gramów

8 sztuk

1 łyżka

1 szklanka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.

Krok 2

Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.

Krok 3

Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.

Krok 4

Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.

Krok 5

Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.

Krok 6

Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Naleśniki ze szpinakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej