
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
500 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Krok 4
Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
Krok 5
Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.
Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej