
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
500 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Krok 4
Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
Krok 5
Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej