PRZEPISY.PL

Naleśniki ze szpinakiem

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
14
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • olej3 łyżki
  • jajko1 szt
  • sól1 szczypta
  • mięso mielone300 g
  • szpinak500 g
  • naleśniki8 szt
  • ketchup1 łyżka
  • śmietana kwaśna1 szklanka
  • ser żółty starty 100 g
    • Krok 1

      Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
    • Krok 2

      Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
    • Krok 3

      Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
    • Krok 4

      Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
    • Krok 5

      Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
    • Krok 6

      Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    45
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    3
    osoby dodały do Mniamlisty
    30''
    2
    Średnie
    2887
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe
    99
    osób dodało do Mniamlisty
    60''
    4
    Łatwe