
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
500 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Krok 4
Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
Krok 5
Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























