
Składniki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
300 gramów
500 gramów
8 sztuk
1 łyżka
1 szklanka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak oczyść, umyj w dużej ilości wody i odsącz. Drobno pokrój.
Krok 2
Na rozgrzany tłuszcz wrzuć mielone mięso i podsmaż.
Krok 3
Dodaj szpinak, starty ser i jajko. Dobrze wymieszaj i przypraw.
Krok 4
Na gotowe naleśniki nałóż nadzienie i zwiń w ruloniki.
Krok 5
Ułóż w nasmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym. Każdą warstwę skrop olejem.
Krok 6
Śmietanę wymieszaj z ketchupem i łyżką startego sera. Potrawę zalej sosem i wstaw na około 30 minut do nagrzanego piekarnika.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej