Biały ser z morelami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały ser z morelami

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

heart
6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser wymieszaj z cukrem.

Krok 2

Z moreli zdejmij skórkę i pokrój je na drobne kawałki.

Krok 3

Całość włóż do naczynia żaroodpornego i zapiekaj przez kilka minut.

Krok 4

Morele ułóż tak, aby były widoczne w serze. Nie mieszaj ich z serem, tylko ułóż w dowolny wzór. Rada: Morele możesz zastąpić brzoskwiniami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały ser z morelami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej