
Składniki
1 szklanka
500 gramów
1 szczypta
125 gramów
1 łyżka
6 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 2
Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej