
Składniki
1 szklanka
500 gramów
1 szczypta
125 gramów
1 łyżka
6 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 2
Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej