
Składniki
1 szklanka
500 gramów
1 szczypta
125 gramów
1 łyżka
6 plastrów
8 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.
Krok 2
Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.
Krok 3
Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.
Krok 4
Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej