Zapiekanka pikardyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pikardyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 szczypta

125 gramów

1 łyżka

6 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.

Krok 2

Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kurczak po indyjsku
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej