Zapiekanka pikardyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pikardyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 szczypta

125 gramów

1 łyżka

6 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.

Krok 2

Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej