Zapiekanka pikardyjska przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zapiekanka pikardyjska

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

500 gramów

1 szczypta

125 gramów

1 łyżka

6 plastrów

8 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki drobno pokrój i podsmaż na maśle.

Krok 2

Dodaj 2 łyżki śmietany i łyżkę tartego sera. Przypraw solą i pieprzem.

Krok 3

Na każdym naleśniku połóż plaster szynki i kilka pieczarek. Zroluj i ułóż w wysmarowanym tłuszczem naczyniu żaroodpornym.

Krok 4

Polej śmietaną, posyp tartym serem i przypraw. Piecz w piekarniku do czasu, gdy naleśniki się zarumienią.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zapiekanka pikardyjska - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej