Śledzie w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w majonezie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

250 gramów

2 sztuki

3 sztuki

5 łyżek

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania marchewki – obieramy ją i zalewamy wodą. Gotujemy do czasu aż zmięknie.

Krok 2

Ogórki kroimy wzdłuż w ćwiartki, następnie w kostkę. Podobnie z ugotowanymi marchewkami. Śledzie kroimy w niezbyt duże kawałki.

Krok 3

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy łyżkę musztardy i majonez zgonie z upodobaniem. Doprawiamy kostkami i Delikatem do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej