Śledzie w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w majonezie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania marchewki – obieramy ją i zalewamy wodą. Gotujemy do czasu aż zmięknie.

Krok 2

Ogórki kroimy wzdłuż w ćwiartki, następnie w kostkę. Podobnie z ugotowanymi marchewkami. Śledzie kroimy w niezbyt duże kawałki.

Krok 3

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy łyżkę musztardy i majonez zgonie z upodobaniem. Doprawiamy kostkami i Delikatem do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej