Śledzie w majonezie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Śledzie w majonezie

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 łyżka

1 sztuka

1 sztuka

5 łyżek

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zaczynamy od przygotowania marchewki – obieramy ją i zalewamy wodą. Gotujemy do czasu aż zmięknie.

Krok 2

Ogórki kroimy wzdłuż w ćwiartki, następnie w kostkę. Podobnie z ugotowanymi marchewkami. Śledzie kroimy w niezbyt duże kawałki.

Krok 3

Składniki delikatnie mieszamy ze sobą, a następnie dodajemy łyżkę musztardy i majonez zgonie z upodobaniem. Doprawiamy kostkami i Delikatem do smaku. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Śledzie w majonezie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej