Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

83

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Krok 2

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.

Krok 3

Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej