Kapusta gotowana z kurczakiem w ziołach – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Krok 2

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.

Krok 3

Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Koktajlowe rożki
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej