Kapusta gotowana z kurczakiem w ziołach – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Krok 2

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.

Krok 3

Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.

Czytaj więcej