Kapusta gotowana z kurczakiem w ziołach – Zobacz na przepisy.pl pixel

Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Krok 2

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.

Krok 3

Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej