Kapusta gotowana z kurczakiem w ziołach – Zobacz na przepisy.pl

Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem

Autor: Dorota Wdowińska-Rozbicka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

40 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

5 sztuk

1 sztuka

3 szczypty

1 szczypta

2 szczypty

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka myjemy, osuszamy, kroimy w mniejsze kawałki, oprószamy przyprawami i wrzucamy na dno dużego garnka. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie.

Krok 2

Kapustę oczyszczamy z zewnętrznych liści, kroimy na pół, odkrajamy głąb a następnie kroimy kapustę w ósemki. Tak przygotowane kawałki kapusty układamy jeden obok drugiego w garnku.

Krok 3

Wszystko zalewamy szklanką wody i dusimy pod przykryciem aż kapusta będzie miękka.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Półksiężyce kapusty gotowane z kurczakiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gorący kociołek
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej