Smażone krewetki z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wrzuć na patelnię i usmaż na maśle z chili i szczyptą soli.

Krok 2

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Przyrządź dip poprzez wymieszanie majonezu, przecieru i ostrego sosu.

Krok 4

Na talerzu ułóż ryż, krewetki i serwuj na ciepło z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej