Smażone krewetki z chili przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażone krewetki z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

7 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wrzuć na patelnię i usmaż na maśle z chili i szczyptą soli.

Krok 2

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Przyrządź dip poprzez wymieszanie majonezu, przecieru i ostrego sosu.

Krok 4

Na talerzu ułóż ryż, krewetki i serwuj na ciepło z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej