Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
null
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wrzuć na patelnię i usmaż na maśle z chili i szczyptą soli.
Krok 2
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Przyrządź dip poprzez wymieszanie majonezu, przecieru i ostrego sosu.
Krok 4
Na talerzu ułóż ryż, krewetki i serwuj na ciepło z dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.
Czytaj więcej