
Składniki
1 łyżka
1 szczypta
1 opakowanie
1 łyżka
1 łyżka
1 sztuka
null
4 łyżki
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki wrzuć na patelnię i usmaż na maśle z chili i szczyptą soli.
Krok 2
Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.
Krok 3
Przyrządź dip poprzez wymieszanie majonezu, przecieru i ostrego sosu.
Krok 4
Na talerzu ułóż ryż, krewetki i serwuj na ciepło z dipem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej