Smażone krewetki z chili

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

265

7 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

1 szczypta

1 opakowanie

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

null

4 łyżki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki wrzuć na patelnię i usmaż na maśle z chili i szczyptą soli.

Krok 2

Ryż ugotuj wedle przepisu na opakowaniu.

Krok 3

Przyrządź dip poprzez wymieszanie majonezu, przecieru i ostrego sosu.

Krok 4

Na talerzu ułóż ryż, krewetki i serwuj na ciepło z dipem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażone krewetki z chili - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Bigos z młodej kapusty
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Trudno wyobrazić sobie ciepłe miesiące bez soczystych owoców. Co zrobić z truskawek, które najsmaczniejsze są na przełomie wiosny i lata? Przygotowaliśmy dla Ciebie 6 inspiracji, nie tylko na wypieki.

Czytaj więcej

Botwinka, czyli smaczna zupa, której oryginalnego smaku dodają wczesne buraki, to jedno z popularniejszych dań w sezonie wiosenno-letnim. Jest delikatna, ale jednocześnie charakterystyczna. Jak ugotować botwinkę? – przeczytasz w poradniku.

Czytaj więcej