Składniki
20 dekagramów
1 sztuka
null
2 sztuki
20 dekagramów
null
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Jajka zmiksuj z mąką, dolewając tyle gazowanej wody mineralnej, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dopraw je solą i wymieszaj z łyżką oleju.
Krok 2
Z ciasta usmaż średniej grubości naleśniki, po czym wystudź je.
Krok 3
Cebulę obierz i, wraz z selerem oraz kaparami, posiekaj. Dopraw do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.
Krok 4
Naleśniki posmaruj twarożkiem i obłóż łososiem lub szynką. Na wierzchu ułoż po łyżce nadzienia i zroluj. Następnie wstaw na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój w szerokie plastry, a w każdy z nich wbij szpadkę.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNa zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej