Zawijaski z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z naleśników

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

1 sztuka

null

2 sztuki

20 dekagramów

null

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z mąką, dolewając tyle gazowanej wody mineralnej, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dopraw je solą i wymieszaj z łyżką oleju.

Krok 2

Z ciasta usmaż średniej grubości naleśniki, po czym wystudź je.

Krok 3

Cebulę obierz i, wraz z selerem oraz kaparami, posiekaj. Dopraw do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Naleśniki posmaruj twarożkiem i obłóż łososiem lub szynką. Na wierzchu ułoż po łyżce nadzienia i zroluj. Następnie wstaw na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój w szerokie plastry, a w każdy z nich wbij szpadkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej