Zawijaski z naleśników przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zawijaski z naleśników

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

null

2 łyżki

2 sztuki

20 dekagramów

1 sztuka

null

20 dekagramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z mąką, dolewając tyle gazowanej wody mineralnej, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dopraw je solą i wymieszaj z łyżką oleju.

Krok 2

Z ciasta usmaż średniej grubości naleśniki, po czym wystudź je.

Krok 3

Cebulę obierz i, wraz z selerem oraz kaparami, posiekaj. Dopraw do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Naleśniki posmaruj twarożkiem i obłóż łososiem lub szynką. Na wierzchu ułoż po łyżce nadzienia i zroluj. Następnie wstaw na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój w szerokie plastry, a w każdy z nich wbij szpadkę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zawijaski z naleśników - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kuleczki porowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej