Zawijaski z naleśników

Autor: tommy tommy

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

2 łyżki

2 sztuki

0

2 łyżki

20 dekagramów

0

2 sztuki

1 szklanka

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Jajka zmiksuj z mąką, dolewając tyle gazowanej wody mineralnej, by uzyskać ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Dopraw je solą i wymieszaj z łyżką oleju.

Krok 2

Z ciasta usmaż średniej grubości naleśniki, po czym wystudź je.

Krok 3

Cebulę obierz i, wraz z selerem oraz kaparami, posiekaj. Dopraw do smaku skruszoną Mini kostką Pietruszka Knorr.

Krok 4

Naleśniki posmaruj twarożkiem i obłóż łososiem lub szynką. Na wierzchu ułoż po łyżce nadzienia i zroluj. Następnie wstaw na 5 godzin do lodówki. Przed podaniem pokrój w szerokie plastry, a w każdy z nich wbij szpadkę.

0

Opinie o przepisie

Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Przyprawa w Mini kostkach Pietruszka Knorr

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej