Biały barszczyk z biodrówką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

126

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 kilogram

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .

Krok 2

Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej delikat knorr .

Krok 3

Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej