Biały barszczyk z biodrówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszczyk z biodrówką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .

Krok 2

Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej delikat knorr .

Krok 3

Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Zalewajka na żeberku
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej