Biały barszczyk z biodrówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszczyk z biodrówką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .

Krok 2

Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej delikat knorr .

Krok 3

Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Cukinia smażona
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej