Biały barszczyk z biodrówką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Biały barszczyk z biodrówką

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

50 mililitrów

1 łyżka

1 kilogram

1 łyżka

1 łyżka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

W dużym garnku gotujemy biodrówkę .

Krok 2

Po ok 40 min dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i starta marchewkę .Gotujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej delikat knorr .

Krok 3

Gdy mięso jest miękkie wyciągamy je i obieramy ,kroimy w kawałki ,podsmażamy na masełku .Takie mięso dodajemy do zupy .Barszcz biały mieszamy w szklance wody i dodajemy do zupy . Mieszamy zagotowujemy .Zaciągamy śmietaną i dodajemy chrzan .Mieszamy

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Biały barszczyk z biodrówką  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej