Sałątka z roszponką i jabłkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałątka z roszponką i jabłkiem

Autor: blue_megi blue_megi

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
3 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

4 łyżki

1 opakowanie

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ogórek kroimy w pół plasterki. Mieszamy w roszponką. Posypujemy pestkami słonecznika. Na wierzchu układamy plasterki jabłka. Skrapiamy sosem winegret.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałątka z roszponką i jabłkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Sałatka z avocado
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej