Sałatka bazyliowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bazyliowo-ziołowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu – dodaj pokrojoną w cienkie paski bazylię i wymieszaj.

Krok 4

Składniki wymieszaj ze sobą i polej przygotowanym sosem sałatkowym Knorr. Udekoruj listkami bazylii.

Krok 5

Składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem Knorr. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej