
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
10 sztuk
5 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka.
Krok 2
Pomidory przekrój na połówki a sałaty porwij na mniejsze kawałki.
Krok 3
Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu – dodaj pokrojoną w cienkie paski bazylię i wymieszaj.
Krok 4
Składniki wymieszaj ze sobą i polej przygotowanym sosem sałatkowym Knorr. Udekoruj listkami bazylii.
Krok 5
Składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem Knorr. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos Sałatkowy Paprykowo-Ziołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej