Sałatka bazyliowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bazyliowo-ziołowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu – dodaj pokrojoną w cienkie paski bazylię i wymieszaj.

Krok 4

Składniki wymieszaj ze sobą i polej przygotowanym sosem sałatkowym Knorr. Udekoruj listkami bazylii.

Krok 5

Składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem Knorr. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej