Sałatka bazyliowo-ziołowa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka bazyliowo-ziołowa

Autor: Kuba

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

10 sztuk

5 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach, cebulę pokrój w piórka.

Krok 2

Pomidory przekrój na połówki a sałaty porwij na mniejsze kawałki.

Krok 3

Sos sałatkowy Knorr przygotuj według wskazówek umieszczonych na opakowaniu – dodaj pokrojoną w cienkie paski bazylię i wymieszaj.

Krok 4

Składniki wymieszaj ze sobą i polej przygotowanym sosem sałatkowym Knorr. Udekoruj listkami bazylii.

Krok 5

Składniki mieszamy ze sobą i polewamy sosem Knorr. Smacznego!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka bazyliowo-ziołowa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej