
Składniki
null
3 sztuki
50 gramów
null
100 mililitrów
null
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżka
50 gramów
250 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Krewetki rozmroź w zimnej wodzie, osusz i usmaż.
Krok 2
Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kosteczkę i polej sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Krok 3
Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Do śmietany dodaj ketchup, posiekany czosnek, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.
Krok 4
Na talerzykach rozłóż sałatę, na nią połóż awokado oraz krewetki, a wszystko polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej