Sałatka z awokado i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

10 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

50 gramów

null

100 mililitrów

null

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie, osusz i usmaż.

Krok 2

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kosteczkę i polej sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Krok 3

Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Do śmietany dodaj ketchup, posiekany czosnek, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzykach rozłóż sałatę, na nią połóż awokado oraz krewetki, a wszystko polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej