Sałatka z awokado i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

50 gramów

null

100 mililitrów

null

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie, osusz i usmaż.

Krok 2

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kosteczkę i polej sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Krok 3

Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Do śmietany dodaj ketchup, posiekany czosnek, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzykach rozłóż sałatę, na nią połóż awokado oraz krewetki, a wszystko polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej