Sałatka z awokado i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

50 gramów

null

100 mililitrów

null

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie, osusz i usmaż.

Krok 2

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kosteczkę i polej sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Krok 3

Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Do śmietany dodaj ketchup, posiekany czosnek, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzykach rozłóż sałatę, na nią połóż awokado oraz krewetki, a wszystko polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
13 osób ogląda przepis:
Moczka śląska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej