Sałatka z awokado i krewetek przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z awokado i krewetek

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

22 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

3 sztuki

50 gramów

null

100 mililitrów

null

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżka

50 gramów

250 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Krewetki rozmroź w zimnej wodzie, osusz i usmaż.

Krok 2

Awokado przekrój na połowy, usuń pestkę, a miąższ pokrój w kosteczkę i polej sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.

Krok 3

Sałaty porwij na mniejsze kawałki. Do śmietany dodaj ketchup, posiekany czosnek, pieprz i sól i dokładnie wymieszaj.

Krok 4

Na talerzykach rozłóż sałatę, na nią połóż awokado oraz krewetki, a wszystko polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z awokado i krewetek - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej