Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez dokładnie łączymy z powidłami oraz curry.

Krok 2

Cebulę, kroimy w piórka, ser na półplasterki, a brzoskwinie na półksiężyce.

Krok 3

Bagietki dzielimy na dwie części, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić ich do końca. Smarujemy masłem, a następnie układamy roszponkę, szynkę, ser, brzoskwinie oraz cebulę. Zamykamy i pakujemy na piknik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej