Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez dokładnie łączymy z powidłami oraz curry.
Krok 2
Cebulę, kroimy w piórka, ser na półplasterki, a brzoskwinie na półksiężyce.
Krok 3
Bagietki dzielimy na dwie części, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić ich do końca. Smarujemy masłem, a następnie układamy roszponkę, szynkę, ser, brzoskwinie oraz cebulę. Zamykamy i pakujemy na piknik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

trudne
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej