Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym

Autor: Justyna Kopka

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

0.5 łyżeczki

2 sztuki

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

2 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Majonez dokładnie łączymy z powidłami oraz curry.

Krok 2

Cebulę, kroimy w piórka, ser na półplasterki, a brzoskwinie na półksiężyce.

Krok 3

Bagietki dzielimy na dwie części, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić ich do końca. Smarujemy masłem, a następnie układamy roszponkę, szynkę, ser, brzoskwinie oraz cebulę. Zamykamy i pakujemy na piknik.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej