Piknikowe kanapki z brzoskwinią i sosem śliwkowym
łatwe
4 osoby zapisały

Składniki
3 sztuki
2 łyżki
2 łyżki
0.5 łyżeczki
2 sztuki
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
2 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Majonez dokładnie łączymy z powidłami oraz curry.
Krok 2
Cebulę, kroimy w piórka, ser na półplasterki, a brzoskwinie na półksiężyce.
Krok 3
Bagietki dzielimy na dwie części, a następnie przekrawamy wzdłuż na pół, uważając, aby nie przekroić ich do końca. Smarujemy masłem, a następnie układamy roszponkę, szynkę, ser, brzoskwinie oraz cebulę. Zamykamy i pakujemy na piknik.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej