
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki, łodygi obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Wino zagotuj z tymiankiem, liśćmi laurowymi, czosnkiem. Przykryj i gotuj około 10 minut.
Krok 3
Wyjmij czosnek, liście laurowe i tymianek, dodaj cukier, sok z cytryny, sól i pierz.
Krok 4
Włóż brokuły, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 15 minut. Brokuły wyjmij.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj z 3 łyżkami wywaru, włóż oliwki i brokuły, podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej