
Składniki
2 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
500 gramów
3 sztuki
3 łyżki
1 szklanka
2 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Brokuły podziel na różyczki, łodygi obierz ze skórki i pokrój w grube plastry.
Krok 2
Wino zagotuj z tymiankiem, liśćmi laurowymi, czosnkiem. Przykryj i gotuj około 10 minut.
Krok 3
Wyjmij czosnek, liście laurowe i tymianek, dodaj cukier, sok z cytryny, sól i pierz.
Krok 4
Włóż brokuły, doprowadź do wrzenia, zmniejsz ogień i gotuj około 15 minut. Brokuły wyjmij.
Krok 5
Oliwę z oliwek wymieszaj z 3 łyżkami wywaru, włóż oliwki i brokuły, podgrzej.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























