
Składniki
2 sztuki
4 litry
300 gramów
5 ziaren
5 sztuk
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
300 gramów
1 pęczek
15 ziaren
6 łyżeczek
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa korzeniowe obieramy. Umieszczamy je w 6 l garnku razem z giczką. Dodajemy ziele angielskie, pieprz czarny, liście laurowe i sól. Zalewamy wodą i gotujemy 1,5 godziny.
Krok 2
Dodajemy cebule, gotujemy jeszcze 30 minut. Wyjmujemy giczki i warzywa. Studzimy. Wywar odcedzamy do mniejszego garnka.
Krok 3
Mięso oddzielamy od kości i drobno siekamy. Na dnie salaterek układamy kształy z natki pietruszki, ugotowanych warzyw i groszku wg uznania - może to być kwiat, motyl lub inny kolorowy element. Na wierzch wykładamy porcję posiekanej wołowiny.
Krok 4
Wywar zagotowujemy, dodajemy Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz żelatynę. Zdejmujemy garnek z ognia i zalewamy wywarem warzywa i mięso w salaterkach. Studzimy i wkładamy na noc do lodówki. Gotowe!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej