Galaretka z giczki wołowej przepis – Zobacz na przepisy.pl

Galaretka z giczki wołowej

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

500 gramów

300 gramów

300 gramów

2 sztuki

5 ziaren

15 ziaren

5 sztuk

1 łyżeczka

4 litry

6 łyżeczek

1 opakowanie

1 pęczek

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa korzeniowe obieramy. Umieszczamy je w 6 l garnku razem z giczką. Dodajemy ziele angielskie, pieprz czarny, liście laurowe i sól. Zalewamy wodą i gotujemy 1,5 godziny.

Krok 2

Dodajemy cebule, gotujemy jeszcze 30 minut. Wyjmujemy giczki i warzywa. Studzimy. Wywar odcedzamy do mniejszego garnka.

Krok 3

Mięso oddzielamy od kości i drobno siekamy. Na dnie salaterek układamy kształy z natki pietruszki, ugotowanych warzyw i groszku wg uznania - może to być kwiat, motyl lub inny kolorowy element. Na wierzch wykładamy porcję posiekanej wołowiny.

Krok 4

Wywar zagotowujemy, dodajemy Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz żelatynę. Zdejmujemy garnek z ognia i zalewamy wywarem warzywa i mięso w salaterkach. Studzimy i wkładamy na noc do lodówki. Gotowe!

Anna Włodarczyk

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Galaretka z giczki wołowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Chińskie wspomnienia
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej