
Składniki
2 sztuki
4 litry
300 gramów
5 ziaren
5 sztuk
500 gramów
1 łyżeczka
1 łyżka
300 gramów
1 pęczek
15 ziaren
6 łyżeczek
1 opakowanie
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Warzywa korzeniowe obieramy. Umieszczamy je w 6 l garnku razem z giczką. Dodajemy ziele angielskie, pieprz czarny, liście laurowe i sól. Zalewamy wodą i gotujemy 1,5 godziny.
Krok 2
Dodajemy cebule, gotujemy jeszcze 30 minut. Wyjmujemy giczki i warzywa. Studzimy. Wywar odcedzamy do mniejszego garnka.
Krok 3
Mięso oddzielamy od kości i drobno siekamy. Na dnie salaterek układamy kształy z natki pietruszki, ugotowanych warzyw i groszku wg uznania - może to być kwiat, motyl lub inny kolorowy element. Na wierzch wykładamy porcję posiekanej wołowiny.
Krok 4
Wywar zagotowujemy, dodajemy Przyprawę Uniwersalną Delikat Knorr oraz żelatynę. Zdejmujemy garnek z ognia i zalewamy wywarem warzywa i mięso w salaterkach. Studzimy i wkładamy na noc do lodówki. Gotowe!

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej