
Składniki
50 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
50 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso po umyciu i czyszczeniu natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok 60 minut.
Krok 2
W między czasie dokładnie oczyść pory i pokrój na dość grube plastry. Przesmaż delikatnie na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Mięso oprósz mąką i podsmaż na tym samym tłuszczu. Dodaj pory, smaż jeszcze kilka minut. Podlewaj mięso w miarę potrzeby zalewą z groszku.
Krok 4
Dodaj groszek i Fix Gulasz Knorr, wymieszaj.
Krok 5
Śmietanę ubij z żółtkiem, dodaj do mięsa, podgrzewaj przez chwilę (nie dopuść do zagotowania się, ponieważ groszek może się rozgotować.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuŚwieże truskawki pojawiają się na straganach na przełomie maja i czerwca. Czerwone, słodkie, soczyste i pachnące latem owoce są prawdziwą gratką dla wielu smakoszy.
Czytaj więcejBób to smaczne i coraz bardziej popularne warzywo, które warto dodawać do wielu dań i jeść niezależnie od pory roku. Jak ugotować bób i z czym go podawać? Sprawdź!
Czytaj więcej