
Składniki
50 dekagramów
1 łyżeczka
1 sztuka
1 sztuka
50 dekagramów
1 szklanka
1 sztuka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso po umyciu i czyszczeniu natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok 60 minut.
Krok 2
W między czasie dokładnie oczyść pory i pokrój na dość grube plastry. Przesmaż delikatnie na rozgrzanym oleju.
Krok 3
Mięso oprósz mąką i podsmaż na tym samym tłuszczu. Dodaj pory, smaż jeszcze kilka minut. Podlewaj mięso w miarę potrzeby zalewą z groszku.
Krok 4
Dodaj groszek i Fix Gulasz Knorr, wymieszaj.
Krok 5
Śmietanę ubij z żółtkiem, dodaj do mięsa, podgrzewaj przez chwilę (nie dopuść do zagotowania się, ponieważ groszek może się rozgotować.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej