Gulasz wieprzowy z groszkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gulasz wieprzowy z groszkiem

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

50 dekagramów

1 łyżeczka

1 sztuka

1 sztuka

50 dekagramów

1 szklanka

1 sztuka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso po umyciu i czyszczeniu natrzyj sokiem z cytryny i oprósz Przyprawą Uniwersalną Delikat Knorr. Zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na ok 60 minut.

Krok 2

W między czasie dokładnie oczyść pory i pokrój na dość grube plastry. Przesmaż delikatnie na rozgrzanym oleju.

Krok 3

Mięso oprósz mąką i podsmaż na tym samym tłuszczu. Dodaj pory, smaż jeszcze kilka minut. Podlewaj mięso w miarę potrzeby zalewą z groszku.

Krok 4

Dodaj groszek i Fix Gulasz Knorr, wymieszaj.

Krok 5

Śmietanę ubij z żółtkiem, dodaj do mięsa, podgrzewaj przez chwilę (nie dopuść do zagotowania się, ponieważ groszek może się rozgotować.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gulasz wieprzowy z groszkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka z tuńczykiem
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej