Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

Zaznacz co najmniej 1 składnik, by skorzystać z funkcji

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dajemy 2 kostki bulionu cielęcego knorr. Mieszamy . Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Gdy warzywa są miękkie wyciągamy ziele i liść z garnka . Doprawiamy Przyprawę Uniwersalną Delikat ok 1 łyżeczka .Zupę miksujemy dobrze na krem . Zagotowujemy .

Krok 2

Dodajemy kaszkę kukurydziana mieszamy ,zagotowujemy . Jeszcze raz miksujemy ,żeby nie było grudek od kaszki .

Krok 3

Zaciągamy śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

0

Opinie o przepisie

Zastanawiasz się, co podać gościom na przyjęciu karnawałowym? Dobrym wyborem będą smaczne i różnorodne przekąski, ale również sałatki.

Czytaj więcej

Faworki, zwane także chrustem, to kruche ciasteczka, smażone przede wszystkim w okresie karnawału i na Tłusty Czwartek. Jak zrobić faworki: słodkie, delikatne i chrupiące? Sprawdź nasze porady.

Czytaj więcej