Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

2 sztuki

1 pęczek

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dajemy 2 kostki bulionu cielęcego knorr. Mieszamy . Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Gdy warzywa są miękkie wyciągamy ziele i liść z garnka . Doprawiamy Przyprawę Uniwersalną Delikat ok 1 łyżeczka .Zupę miksujemy dobrze na krem . Zagotowujemy .

Krok 2

Dodajemy kaszkę kukurydziana mieszamy ,zagotowujemy . Jeszcze raz miksujemy ,żeby nie było grudek od kaszki .

Krok 3

Zaciągamy śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej