Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą

Autor: Ewa Sidor

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

5 sztuk

1 sztuka

1 sztuka

1 pęczek

4 łyżki

1 sztuka

2 sztuki

1 łyżeczka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Do garnka wlewamy wodę i zagotowujemy. Dajemy 2 kostki bulionu cielęcego knorr. Mieszamy . Ziemniaki i pietruszkę obieramy i kroimy w kosteczkę . Gotujemy do miękkości z dodatkiem liścia laurowego i ziela angielskiego .Gdy warzywa są miękkie wyciągamy ziele i liść z garnka . Doprawiamy Przyprawę Uniwersalną Delikat ok 1 łyżeczka .Zupę miksujemy dobrze na krem . Zagotowujemy .

Krok 2

Dodajemy kaszkę kukurydziana mieszamy ,zagotowujemy . Jeszcze raz miksujemy ,żeby nie było grudek od kaszki .

Krok 3

Zaciągamy śmietaną i posypujemy posiekanym szczypiorkiem

Ewa Sidor

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem ziemniaczany z kaszka kukurydzianą  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Tarta z ciasta filo
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć!

Czytaj więcej

Swoim kształtem przypomina najpiękniejszy bukiet prosto z kwiaciarni. Spokrewniony z brokułem, z którym nieustannie konkuruje o względy innych. Choć dotychczas traktowano go nieco po macoszemu – zazwyczaj w roli dodatku, obecnie nie ma sobie równych!

Czytaj więcej