Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

2

heart
8 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

63 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

83 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

2 sztuki

1 opakowanie

200 gramów

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młodą kapustę kiszoną posiekać, zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, bardzo drobno pokroić cebulę.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzyw z sosem, podawać po 15 minutach chłodzenia w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej