Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką przepis – Zobacz na przepisy.pl

Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

43 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

59 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młodą kapustę kiszoną posiekać, zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, bardzo drobno pokroić cebulę.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzyw z sosem, podawać po 15 minutach chłodzenia w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej