Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką
łatwe
63 osoby zapisały
Składniki
200 gramów
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżka
1 opakowanie
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Młodą kapustę kiszoną posiekać, zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, bardzo drobno pokroić cebulę.
Krok 2
1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.
Krok 3
Wymieszać warzyw z sosem, podawać po 15 minutach chłodzenia w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej