Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką

Autor: Anna Włodarczyk

ratingratingratingratingrating

1

7 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

41 osób wydrukowało

Pobierz pdf

57 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

1 opakowanie

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Młodą kapustę kiszoną posiekać, zetrzeć marchew na tarce o grubych oczkach, bardzo drobno pokroić cebulę.

Krok 2

1/2 opakowania sosu sałatkowego koperkowo-ziołowego Knorr wymieszać z 1 łyżką oliwy z oliwek i 1 łyżką wody.

Krok 3

Wymieszać warzyw z sosem, podawać po 15 minutach chłodzenia w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Surówka z młodej kapusty kiszonej z marchewką - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej