
Składniki
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 sztuka
5 szczypt
3 plastry
300 gramów
2 sztuki
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kapustę kiszoną posiekaj, wrzuć do garnka, zalej ok. 1 l wody, dodaj liść laurowy i lubczyk. Gotuj 15 min.
Krok 2
W tym czasie obierz ziemniaki, pokrój w kostkę, zalew wodą w drugim garnku - tylko tyle żeby były przykryte, ugotuj prawie do miękkości.
Krok 3
Do kapusty dodaj bulion warzywny i z boczkiem oraz Delikat. Przelej ziemniaki razem z wodą, w której się gotowały.
Krok 4
Boczek pokrój w paski, zrumień na patelni z odrobiną oleju. Dodaj posiekaną cebulkę i razem podsmaż. Wsyp mąkę, rozmieszaj dobrze a potem zalej to 2 chochelkami zupy i zagotuj - przelej do resztu zupy. Gotuj razem jeszcze kilka minut. Jeśłi zupa jest za gęsta dolej trochę wody.
Krok 5
Odstaw zupę na jakieś 15 minut żeby smaki się przegryzły i zupa odpoczęła.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej