Kwaśnica na wołowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica na wołowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 1

Krok 2

Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 2

Krok 3

Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 3

Krok 4

Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    zupa z kapusty kiszonej to kapuśniak.....a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    pomidorowa robi się z pomidorów a krupnik z kaszy ,grochową z grochu a kwasnicę robi się podobno z soku z kiszonej kapusty bo zupa z kapusty to kapuśniak,,,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Kałuża

    Artur Kałuża , 11.11.2016

    Panie Janie nie ma co drążyć wygląda smakowicie w końcu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Spętana

    Jolanta Spętana , 11.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 11.11.2016

    Z tego co widzę na zdjęciu to jest kapuśniak a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Krzemiński

    Mariusz Krzemiński , 02.03.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica na wołowinieKwaśnica na wołowinie

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.