Kwaśnica na wołowinie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kwaśnica na wołowinie

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

18

heart
273 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

134 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

280 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

200 gramów

2 sztuki

1 opakowanie

1 litr

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

3 łyżki

0.5 łyżki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 1

Krok 2

Rozpuść kostki Rosołu wołowego Knorr w 1 litrze wrzątku, następnie duś przez 20 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 2

Krok 3

Posiekaj kiszoną kapustę i dodaj do zupy, duś kolejne 10 minut.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 3

Krok 4

Wsyp zasmażkę Knorr i gotuj zupę jeszcze przez 1 minutę. Dopraw do smaku pieprzem oraz solą (jeśli uznasz to za konieczne) i podawaj.

Kwaśnica na wołowinie - Krok 4
7

Opinie o przepisie

  • Elżbieta Ślaska

    Elżbieta Ślaska , 25.11.2016

    Apetycznie wygląda

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    zupa z kapusty kiszonej to kapuśniak.....a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Tomasz Pal

    Tomasz Pal , 25.11.2016

    pomidorowa robi się z pomidorów a krupnik z kaszy ,grochową z grochu a kwasnicę robi się podobno z soku z kiszonej kapusty bo zupa z kapusty to kapuśniak,,,......

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Artur Kałuża

    Artur Kałuża , 11.11.2016

    Panie Janie nie ma co drążyć wygląda smakowicie w końcu

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jolanta Spętana

    Jolanta Spętana , 11.11.2016

    Mniam

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Jan Kowalski

    Jan Kowalski , 11.11.2016

    Z tego co widzę na zdjęciu to jest kapuśniak a nie kwaśnica

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Mariusz Krzemiński

    Mariusz Krzemiński , 02.03.2016

    Smacznego

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kwaśnica na wołowinie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Kwaśnica na wołowinieKwaśnica na wołowinie

Mięso pokrój w kostkę i podsmaż z cebulą na oleju. Dodaj paprykę, przecier oraz przyprawy.