
Składniki
1.5 litra
3 łyżki
3 łyżki
300 gramów
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Gruszki obierz, wytnij środki i gotuj razem z makaronem przez 20 minut.
Krok 2
Dodaj cukier, cynamon i wymieszaj.
Krok 3
Pogotuj jeszcze kilka minut, aż owoce zmiękną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej