Tortilla z łososiem

marynowanym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

249 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

111 osób wydrukowało

Pobierz pdf

256 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy pomieszaj z imbirem, posiekaną papryczką, miodem, olejem sezamowym. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojonego w grube słupki łososia, pozostaw go na 24 h.

Tortilla z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Ketchup, majonez i posiekaną kolendrę pomieszaj ze sobą.

Tortilla z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Powstałym sosem posmaruj placek tortilli, na sos ułóż liście sałaty, kawałki awokado oraz zamarynowanego łososia.

Tortilla z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Brzegi placka zawiń do środka, a następnie całą kanapkę zroluj dość ciasno.

Tortilla z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille obmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu. Opieczoną kanapkę przekrój pod kątem na pół. Podawaj z pozostałym sosem majonezowym.

Tortilla z łososiem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można dodać również plastry czerwonej cebuli lub cząstki pomidora.

2

Opinie o przepisie

  • Diana Niszek

    Diana Niszek , 25.09.2018

    Znakomite! Świetnie smakuje z orzeźwiającym sosem miętowym, albo awokado zmienionym w guacamole.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rozalia Bielecka

    Rozalia Bielecka , 23.08.2016

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej