Tortilla z łososiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Tortilla z łososiem

marynowanym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

12

271 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

117 osób wydrukowało

Pobierz pdf

271 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy pomieszaj z imbirem, posiekaną papryczką, miodem, olejem sezamowym. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojonego w grube słupki łososia, pozostaw go na 24 h.

Tortilla z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Ketchup, majonez i posiekaną kolendrę pomieszaj ze sobą.

Tortilla z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Powstałym sosem posmaruj placek tortilli, na sos ułóż liście sałaty, kawałki awokado oraz zamarynowanego łososia.

Tortilla z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Brzegi placka zawiń do środka, a następnie całą kanapkę zroluj dość ciasno.

Tortilla z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille obmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu. Opieczoną kanapkę przekrój pod kątem na pół. Podawaj z pozostałym sosem majonezowym.

Tortilla z łososiem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można dodać również plastry czerwonej cebuli lub cząstki pomidora.

2

Opinie o przepisie

  • Diana Niszek

    Diana Niszek , 25.09.2018

    Znakomite! Świetnie smakuje z orzeźwiającym sosem miętowym, albo awokado zmienionym w guacamole.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rozalia Bielecka

    Rozalia Bielecka , 23.08.2016

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej