Składniki
1 sztuka
100 gramów
100 gramów
4 sztuki
4 sztuki
300 gramów
3 łyżki
3 łyżki
2 łyżki
1 łyżeczka
1 pęczek
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Sos sojowy pomieszaj z imbirem, posiekaną papryczką, miodem, olejem sezamowym. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojonego w grube słupki łososia, pozostaw go na 24 h.
Krok 2
Ketchup, majonez i posiekaną kolendrę pomieszaj ze sobą.
Krok 3
Powstałym sosem posmaruj placek tortilli, na sos ułóż liście sałaty, kawałki awokado oraz zamarynowanego łososia.
Krok 4
Brzegi placka zawiń do środka, a następnie całą kanapkę zroluj dość ciasno.
Krok 5
Tortille obmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu. Opieczoną kanapkę przekrój pod kątem na pół. Podawaj z pozostałym sosem majonezowym.
Dobra rada:
Można dodać również plastry czerwonej cebuli lub cząstki pomidora.
- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej