Tortilla z łososiem na ciepło - przepis na wrapy | Przepisy.pl pixel

Tortilla z łososiem

marynowanym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

302 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
1 os.
Drukuj

139 osób wydrukowało

Pobierz pdf

320 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

100 gramów

100 gramów

4 sztuki

4 sztuki

300 gramów

3 łyżki

3 łyżki

2 łyżki

1 łyżeczka

1 pęczek

1 łyżeczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Sos sojowy pomieszaj z imbirem, posiekaną papryczką, miodem, olejem sezamowym. W przygotowanej marynacie zanurz pokrojonego w grube słupki łososia, pozostaw go na 24 h.

Tortilla z łososiem  - Krok 1

Krok 2

Ketchup, majonez i posiekaną kolendrę pomieszaj ze sobą.

Tortilla z łososiem  - Krok 2

Krok 3

Powstałym sosem posmaruj placek tortilli, na sos ułóż liście sałaty, kawałki awokado oraz zamarynowanego łososia.

Tortilla z łososiem  - Krok 3

Krok 4

Brzegi placka zawiń do środka, a następnie całą kanapkę zroluj dość ciasno.

Tortilla z łososiem  - Krok 4

Krok 5

Tortille obmaż na patelni lub zgrilluj w opiekaczu. Opieczoną kanapkę przekrój pod kątem na pół. Podawaj z pozostałym sosem majonezowym.

Tortilla z łososiem  - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Można dodać również plastry czerwonej cebuli lub cząstki pomidora.

2

Opinie o przepisie

  • Diana Niszek

    Diana Niszek , 25.09.2018

    Znakomite! Świetnie smakuje z orzeźwiającym sosem miętowym, albo awokado zmienionym w guacamole.

    Odpowiedz Odpowiedz
  • Rozalia Bielecka

    Rozalia Bielecka , 23.08.2016

    Polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Tortilla z łososiem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Tortilla z łososiem Tortilla z łososiem

Przekąska, przystawka, a może danie główne? To tortilla z łososiem na ciepło, która przypadnie do gustu nawet najbardziej wymagającym smakoszom. Jej przygotowanie trwa zaledwie 15 minut, a do zrobienia wrapów z łososiem nie potrzebujecie wymyślnych składników. Wszystkie produkty znajdziecie w każdym sklepie spożywczym, w którym jest dział z kuchnią orientalną. Kolejnym atutem, jakim wyróżnia się tortilla z łososiem, jest z pewnością proste przygotowanie dania, dzięki czemu ze zrobieniem wrapów poradzą sobie nawet ci z was, którzy dopiero stawiają pierwsze kulinarne kroki. Nie pozostaje nic innego, jak tylko zrobić listę zakupów, odwiedzić sklep i przygotować tortillę z łososiem na ciepło. Będzie pysznie!

Dla kogo?

Wrap z łososiem to idealne rozwiązanie dla osób lubiących proste, szybkie i pyszne dania. Zadowoli także tych z was, dla których ryba jest jednym z ważniejszych składników w codziennym jadłospisie.

Na jaką okazję?

Przepis na tortille z łososiem sprawdzi się zarówno podczas domowych przyjęć, gdy chcecie zaskoczyć gości oryginalną potrawą, jak i na co dzień. To świetna propozycja na drugie śniadanie lub lunch zabierany do pracy.

Czy wiesz, że?

Tortilla, znana przede wszystkim z kuchni meksykańskiej, to nie tylko placek serwowany z różnymi dodatkami, ale także rodzaj pieczywa. Jest obowiązkowym składnikiem dań takich jak quesadilla, tacos czy enchiladas.

Dla urozmaicenia:

Wrap z łososiem świetnie komponuje się z różnymi sosami. Danie możecie wzbogacić aromatycznym dipem jogurtowym z dodatkiem mięty lub kolendry.