
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
1 opakowanie
2 sztuki
0.25 sztuki
2 łyżki
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
1 sztuka
4 sztuki
1 litr
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umyj i obierz warzywa, zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy, imbir i ugotuj warzywny wywar na wolnym ogniu.
Krok 2
Przecedź wywar przez sito, dodaj Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj.
Krok 3
Dopraw zupę do smaku sokiem i skórką z cytryny, startym imbirem oraz miodem. Podawaj.

Dobra rada:
Jeśli barszcz będzie za słodki, dodaj trochę więcej soku z cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Barszcz czerwony Ulubione Smaki Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuPrzygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.
Czytaj więcejŻurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Barszcz czerwony à la grzaniec
Barszcz czerwony à la grzaniec jest dobrą propozycją na jesienne i zimowe wieczory. Cechuje się interesującym smakiem, który zyskuje dzięki odpowiednim przyprawom. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: gwiazdkę anyżu, goździki, laskę cynamonu i ziele angielskie. Taką mieszankę przypraw należy umieścić w bulionie warzywnym, który przygotujesz w prosty sposób z marchewki, pietruszki, selera i cebuli. Gotową zupę należy podawać po wcześniejszym przecedzeniu jej przez sito. Smak podkreślisz miodem, sokiem i skórką z cytryny oraz drobno startym korzeniem imbiru. Podawaj na gorąco z wybranymi dodatkami: sprawdzą się uszka z kapustą i grzybami, wcześniej ugotowane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki czy krokiety z farszem pieczarkowym. Dobrym wyborem będzie również serwowanie z kromkami świeżego chleba razowego na żytnim zakwasie. Talerze z zupą udekoruj drobno posiekaną świeżą natką pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis na wyjątkowo smaczny barszcz czerwony i przyrządź go przy najbliższej okazji.