Barszcz czerwony à la grzaniec przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz czerwony à la grzaniec

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
83 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

11 osób wydrukowało

Pobierz pdf

36 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 opakowanie

2 sztuki

0.25 sztuki

2 łyżki

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

1 sztuka

4 sztuki

1 litr

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umyj i obierz warzywa, zalej około 1 litrem zimnej wody. Dodaj przyprawy, imbir i ugotuj warzywny wywar na wolnym ogniu.

Krok 2

Przecedź wywar przez sito, dodaj Barszcz czerwony Knorr i dokładnie wymieszaj.

Krok 3

Dopraw zupę do smaku sokiem i skórką z cytryny, startym imbirem oraz miodem. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Jeśli barszcz będzie za słodki, dodaj trochę więcej soku z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz czerwony à la grzaniec  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Barszcz czerwony à la grzaniec Barszcz czerwony à la grzaniec

Barszcz czerwony à la grzaniec jest dobrą propozycją na jesienne i zimowe wieczory. Cechuje się interesującym smakiem, który zyskuje dzięki odpowiednim przyprawom. Do jego przygotowania będziesz potrzebować: gwiazdkę anyżu, goździki, laskę cynamonu i ziele angielskie. Taką mieszankę przypraw należy umieścić w bulionie warzywnym, który przygotujesz w prosty sposób z marchewki, pietruszki, selera i cebuli. Gotową zupę należy podawać po wcześniejszym przecedzeniu jej przez sito. Smak podkreślisz miodem, sokiem i skórką z cytryny oraz drobno startym korzeniem imbiru. Podawaj na gorąco z wybranymi dodatkami: sprawdzą się uszka z kapustą i grzybami, wcześniej ugotowane i pokrojone w niewielką kostkę ziemniaki czy krokiety z farszem pieczarkowym. Dobrym wyborem będzie również serwowanie z kromkami świeżego chleba razowego na żytnim zakwasie. Talerze z zupą udekoruj drobno posiekaną świeżą natką pietruszki. Koniecznie sprawdź nasz przepis na wyjątkowo smaczny barszcz czerwony i przyrządź go przy najbliższej okazji.