Sos Marta II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Marta II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki.

Krok 2

Homara rozdrobnij widelcem. Natkę posiekaj.

Krok 3

Składniki połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i schłodź przed podaniem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej