Sos Marta II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Marta II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki.

Krok 2

Homara rozdrobnij widelcem. Natkę posiekaj.

Krok 3

Składniki połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i schłodź przed podaniem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Golonka gotowana
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej