
Składniki
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
1 łyżka
50 gramów
1 szklanka
1 łyżka
80 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Migdały sparz, obierz ze skórki.
Krok 2
Homara rozdrobnij widelcem. Natkę posiekaj.
Krok 3
Składniki połącz z majonezem i śmietaną.
Krok 4
Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i schłodź przed podaniem.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej