Sos Marta II przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sos Marta II

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

1 łyżka

50 gramów

1 szklanka

1 łyżka

80 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Migdały sparz, obierz ze skórki.

Krok 2

Homara rozdrobnij widelcem. Natkę posiekaj.

Krok 3

Składniki połącz z majonezem i śmietaną.

Krok 4

Dopraw sokiem cytrynowym, solą i pieprzem. Dokładnie wymieszaj i schłodź przed podaniem.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sos Marta II - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka rozmaitości
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej