
Składniki
null
null
50 gramów
2 łyżki
1 łyżka
1.5 litra
0.5 litra
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szczaw oczyść, umyj i osusz. Zmiksuj lub posiekaj drobno.
Krok 2
Wino zagotuj w małym rondelku i trzymaj na małym ogniu, aż wyparuje połowy objętości.
Krok 3
Wymieszaj wino ze śmietanką i gotuj aż połowa odparuje.
Krok 4
Rozmieszaj energicznie z odrobiną masła i połącz ze szczawiem. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej

























