Wiosenny sos ze szczawiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos ze szczawiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1.5 litra

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczaw oczyść, umyj i osusz. Zmiksuj lub posiekaj drobno.

Krok 2

Wino zagotuj w małym rondelku i trzymaj na małym ogniu, aż wyparuje połowy objętości.

Krok 3

Wymieszaj wino ze śmietanką i gotuj aż połowa odparuje.

Krok 4

Rozmieszaj energicznie z odrobiną masła i połącz ze szczawiem. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dynia to wyjątkowo pyszne warzywo, z którego można stworzyć wiele potraw. Jedną z nich jest zupa krem, która doskonale sprawdzi się w chłodniejsze dni. Zastanawiacie się, który rodzaj dyni najlepiej pasuje do tego dania?
Przychodzimy z pomocą!

Czytaj więcej

Pełen kosz grzybów leśnych to zdecydowany powód do dumy, jednak po przyniesieniu go do domu, pojawia się pytanie, jak oczyścić grzyby z ziemi, niechcianych liści i igieł? Warto pamiętać, że inaczej będziemy czyścić grzyby do marynowania i gotowania, a inaczej – suszenia i mrożenia.

Czytaj więcej