Wiosenny sos ze szczawiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos ze szczawiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1.5 litra

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczaw oczyść, umyj i osusz. Zmiksuj lub posiekaj drobno.

Krok 2

Wino zagotuj w małym rondelku i trzymaj na małym ogniu, aż wyparuje połowy objętości.

Krok 3

Wymieszaj wino ze śmietanką i gotuj aż połowa odparuje.

Krok 4

Rozmieszaj energicznie z odrobiną masła i połącz ze szczawiem. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej