Wiosenny sos ze szczawiu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Wiosenny sos ze szczawiu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

50 gramów

2 łyżki

1 łyżka

1.5 litra

0.5 litra

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Szczaw oczyść, umyj i osusz. Zmiksuj lub posiekaj drobno.

Krok 2

Wino zagotuj w małym rondelku i trzymaj na małym ogniu, aż wyparuje połowy objętości.

Krok 3

Wymieszaj wino ze śmietanką i gotuj aż połowa odparuje.

Krok 4

Rozmieszaj energicznie z odrobiną masła i połącz ze szczawiem. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Wiosenny sos ze szczawiu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
14 osób ogląda przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej