Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.

Krok 2

Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.

Krok 4

Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.

Krok 5

Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej