Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.
Krok 2
Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.
Krok 4
Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.
Krok 5
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej