
Składniki
2 sztuki
3 łyżki
1 sztuka
1 szczypta
150 gramów
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
4 sztuki
3 łyżki
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.
Krok 2
Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 3
Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.
Krok 4
Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.
Krok 5
Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej