Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.

Krok 2

Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.

Krok 4

Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.

Krok 5

Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Zupa ziemniaczana
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej