Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

150 gramów

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

4 sztuki

3 łyżki

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Polędwiczki umyj, osusz, oprósz solą i pieprzem oraz ziołami.

Krok 2

Obsmaż je, zawiń w folię aluminiową i piecz 15 minut w temperaturze 180 stopni.

Krok 3

Pieczarki pokrój w plastry, podsmaż na oleju i dopraw solą.

Krok 4

Sałatę rozdrobnij, wymieszaj z pieczarkami oraz sosem z oliwy, sokiem z cytryny, posiekanym czosnkiem, solą, pieprzem.

Krok 5

Polędwiczki pokrój w ukośne plastry i ułóż na sałacie. Całość posyp parmezanem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Polędwiczki wieprzowe w sałacie lodowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej