
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1.5 litra
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion z kostki Knorr podgrzej.
Krok 2
W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.
Krok 4
Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.
Krok 5
Dodaj do zupy i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej