Rozgrzewająca zupa z serka topionego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa z serka topionego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1.5 litra

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion z kostki Knorr podgrzej.

Krok 2

W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.

Krok 4

Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.

Krok 5

Dodaj do zupy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Soczysty kurczak z patelni
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej