Rozgrzewająca zupa z serka topionego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa z serka topionego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1.5 litra

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion z kostki Knorr podgrzej.

Krok 2

W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.

Krok 4

Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.

Krok 5

Dodaj do zupy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej