Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1.5 litra
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion z kostki Knorr podgrzej.
Krok 2
W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.
Krok 4
Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.
Krok 5
Dodaj do zupy i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
5 osób ogląda przepis: 
Kotlety mielone z pieczarkami i żółtym serem
30 min.
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej