Rozgrzewająca zupa z serka topionego przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rozgrzewająca zupa z serka topionego

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 łyżki

1 łyżka

2 łyżki

1.5 litra

4 sztuki

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Bulion z kostki Knorr podgrzej.

Krok 2

W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.

Krok 3

Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.

Krok 4

Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.

Krok 5

Dodaj do zupy i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rozgrzewająca zupa z serka topionego - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej