
Składniki
2 łyżki
1 łyżka
2 łyżki
1.5 litra
4 sztuki
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Bulion z kostki Knorr podgrzej.
Krok 2
W osobnym rondelku zasmaż masło razem z odrobiną mąki, dodaj serki topione i wymieszaj do uzyskania jednolitej masy. Zagotuj.
Krok 3
Dopraw do smaku i wymieszaj z 2 łyżkami śmietany.
Krok 4
Szynkę potnij w paseczki i podsmaż.
Krok 5
Dodaj do zupy i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przez wielu szefów kuchni zaliczane są do najsmaczniejszych warzyw. Ich delikatny smak i chrupiąca konsystencja doskonale współgrają z wieloma, różnorodnymi produktami. Sprawdźcie, z czym podawać szparagi, by zachwycały najbardziej wybredne podniebienia.
Czytaj więcejJest o nich głośno, gdy tylko pojawiają się na straganach i sklepowych. Trudno im się oprzeć. Brzmi jak opis najnowszej letniej kolekcji ubrań z modowego żurnala? Nic bardziej mylnego! Mowa o truskawach! Lubią wyznaczać trendy – zwłaszcza te kulinarne. Chodzą pogłoski, że prawdziwe z nich kokietki! Jedno jest pewne – swoim urokiem i wdziękiem wypełnią przestrzeń Twojej kuchni.
Czytaj więcej