Meksykańska potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 opakowania

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty.

Krok 4

Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż.

Krok 5

Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki.

Krok 6

Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej