Meksykańska potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

9 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 opakowania

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty.

Krok 4

Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż.

Krok 5

Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki.

Krok 6

Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Wigilia jest dla mnie jednym z najważniejszych dni w roku. To cudowna tradycja, ciągle żywa, to dzień, gdy spotyka się cała rodzina. Takich dni nie ma wiele w roku. Składamy sobie życzenia, rozmawiamy, śpiewamy kolędy. I oczywiście spożywamy specjalne polskie dania wigilijne.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej