Meksykańska potrawka z kurczaka przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Meksykańska potrawka z kurczaka

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
9 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 łyżki

1 sztuka

1 szczypta

6 sztuk

1 szczypta

4 sztuki

2 szklanki

1 łyżka

1 szklanka

0.5 opakowania

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pieczarki pokrój drobno i podsmaż na oleju z dodatkiem soli i pieprzu. Groszek odsącz z wody.

Krok 2

Cebulę i czosnek drobno pokrój i podsmaż na oleju.

Krok 3

Wsyp ryż i smaż do czasu, gdy stanie się szklisty.

Krok 4

Dodaj pokrojone mięso, pieczarki i groszek. Nadal smaż.

Krok 5

Zrób sos z 2 szklanek bulionu, 1 łyżki koncentratu, ostrej papryki, soli i pieprzu, a następnie zalej nim smażone składniki.

Krok 6

Gotuj na małym ogniu do czasu, gdy ryż wchłonie bulion i stanie się miękki.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Meksykańska potrawka z kurczaka - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa z boczkiem
czas przygotowania
40 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej