Zupa pieczarkowa po parysku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej