Zupa pieczarkowa po parysku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa po parysku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

21 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej