Zupa pieczarkowa po parysku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pieczarkowa po parysku

Autor: Pascal Pascal

ratingratingratingratingrating

1

heart
21 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pieczarkowa po parysku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej