
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej