
Składniki
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj w garnku 400 ml wody, wrzuć kostkę rosołową i gotuj minutę, mieszając. W drugim garnku roztop masło, włóż pieczarki, posól i smaż 4 minuty. Zalej rosołem, dodaj śmietanę, wymieszaj i zmniejsz ogień. Gotuj 10 minut, potem zmiksuj, zagotuj, zdejmij z ognia. Połącz z winem, przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Przed podaniem posyp natką.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej